>

>

Stærk thaisuppe med frisk chili, hvidløg, ingefær og koriander

30 minutter

30 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Thailandsk opskrift
Thailandsk opskrift

Stærk thaisuppe med frisk chili, hvidløg, ingefær og koriander

Stærk thaisuppe med frisk chili, hvidløg, ingefær og koriander

"Anti-forkølelses-suppe"

"Anti-forkølelses-suppe"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af stærk thaisuppe
Billede af stærk thaisuppe

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

20 kr

20 kr

|

|

800 g CO2e

800 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

27% protein

|

36% fedt

|

37% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

560 kcal

560 kcal

Loading...

30 minutter

|

4 personer

Thailandsk opskrift

Stærk thaisuppe med frisk chili, hvidløg, ingefær og koriander

Anti-forkølelses-suppe

Anti-forkølelses-suppe

Af Lars Holmgaard

Billede af stærk thaisuppe
Billede af stærk thaisuppe

Pris per person

20 kr

800 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

27% protein

36% fedt

37% kulhydrat

560 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Trænger du til en stærkt krydret thaisuppe, der fjerner hårene i næsen? Så er det denne opskrift du skal prøve!

Start med at sætte 1 liter vand over på fuld blus og når det koger, lægger du nudlerne i, slukker for blusset og lader nudlerne trække i 5 minutter. Rør lidt rundt i nudlerne så de alle er nede i det varme vand.

Mens nudlerne forberedes, skærer du kyllingebrysterne i små suppevenlige stykker. Derefter hakker du chili, hvidløg og ingefær og svitser det kort sammen med gurkemeje i en suppegryde inden du tilføjer kyllingekødet og svitser det hele i et par minutter.

Så hælder du vand, bouillon, kokosmælk og fishsauce i suppen og varmer det op under låg. Lad det stå og simre i 10 minutter inden du tilføjer hakket koriander, forårsløg skåret i tynde skiver og saften fra en lime. Hæld nudlerne i thai suppen som det allersidste og server suppen rygende varm - gerne med lidt godt brød til.

God appetit! Og god bedring! ;-)

Sundhed

Denne suppe er fyldt med smag og ernæringsmæssigt veldesignet:

  • Kyllingebryst giver magert protein

  • Kokosmælk bidrager med fedt, især mættet fedt – men i moderat mængde

  • Chili, ingefær, hvidløg og lime tilføjer antiinflammatoriske og immunstyrkende egenskaber

  • Forårsløg og koriander giver friskhed og mikronæringsstoffer

  • Ægnudlerne tilføjer kulhydrater og mæthed
    Alt i alt en varm, mættende og nærende suppe, som balancerer fedt, protein og kulhydrat godt. En smule grønt mere (fx gulerod eller pak choi) kunne øge fiberindholdet.

Ingredienser

  • 1-2 rød chili

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk finthakket ingefær

  • 1 tsk gurkemeje

  • 1 liter vand + hønsebouillon

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1 spsk fishsauce

  • 400 gram kyllingebryst

  • 3 forårsløg

  • 1 lime

  • 2 spsk hakket koriander

  • 250 gram ægnudler

Allergener

Fisk (fishsauce), æg (ægnudler), gluten (hvis ægnudler ikke er glutenfri), muligvis selleri (hvis bouillon indeholder det).

Historie

Thaisuppe, især den stærke variant, har sine rødder i det thailandske køkken, hvor kombinationen af krydderier og friske ingredienser skaber komplekse smagsprofiler. Ingredienser som chili, ingefær og hvidløg har været brugt i århundreder i Sydøstasien, ikke kun for deres smag, men også for deres medicinske egenskaber. Disse ingredienser menes at have antiinflammatoriske og immunstyrkende egenskaber, hvilket gør suppen til en populær ret i perioder med forkølelse og influenza.​

Moderne variationer

I dag findes der mange variationer af den stærke thaisuppe. Nogle opskrifter inkluderer kokosmælk for at tilføje en cremet tekstur, mens andre fokuserer på en klar bouillonbase. Tilsætning af proteiner som kylling, rejer eller tofu er almindeligt, og grøntsager som forårsløg, koriander og lime tilføjer friskhed og balance til den krydrede suppe. Ægnudler eller ris kan også tilføjes for at gøre retten mere mættende.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn