>

>

Kyllingesalat med kikærter, chili, mandler og frisk persille

30 minutter

30 minutter

|

|

2 personer

2 personer

Tyrkisk opskrift
Tyrkisk opskrift

Kyllingesalat med kikærter, chili, mandler og frisk persille

Kyllingesalat med kikærter, chili, mandler og frisk persille

"En sprød og saftig salat, hvor mørt kyllingekød møder cremede kikærter, friske urter og et strejf af chili – enkelt, sundt og fuld af karakter"

"En sprød og saftig salat, hvor mørt kyllingekød møder cremede kikærter, friske urter og et strejf af chili – enkelt, sundt og fuld af karakter"

Opskrift af Lars Holmgaard

Kylling med kikærter, mandler og frisk persille
Kylling med kikærter, mandler og frisk persille

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

12 kr

12 kr

|

|

420 g CO2e

420 g CO2e

Næringsindhold

Næringsindhold

430 kcal

430 kcal

Loading...

30 minutter

|

2 personer

Tyrkisk opskrift
Tyrkisk opskrift

Kyllingesalat med kikærter, chili, mandler og frisk persille

En sprød og saftig salat, hvor mørt kyllingekød møder cremede kikærter, friske urter og et strejf af chili – enkelt, sundt og fuld af karakter

Kylling med kikærter, mandler og frisk persille
Kylling med kikærter, mandler og frisk persille

Pris per person

12 kr

420 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

0% protein

0% fedt

0% kulhydrat

430 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Tilbered fyldet
Skær eller riv den tilberedte kylling i mindre stykker. Hak chili, persille og mandler.

Saml salaten
Bland kikærter, kylling, chili, persille og nødder i en skål. Tilsæt olivenolie og citronsaft og vend det hele sammen.

Smag til
Krydr med salt og peber efter smag. Server gerne ved stuetemperatur.

Sværhedsgrad

Let. Kræver kun hakning og samling, ingen avancerede teknikker.

Sundhed

Retten er ernæringsmæssigt balanceret og følger De officielle danske kostråd godt:

  • Indeholder bælgfrugter (kikærter) og magert kød (kylling)

  • Gode fedtstoffer fra olivenolie og mandler

  • Lav på mættet fedt og uden tilsat sukker

Velegnet som sund frokost eller let aftensmad.

Ingredienser

200 g kogte kikærter (svarer til ca. 120 g tørrede eller 1 dåse)

150 g tilberedt kyllingebryst (stegt eller kogt, skåret i strimler)

1 lille rød chili, finthakket

1 håndfuld frisk persille, grofthakket

30 g ristede mandler, grofthakkede

1 spsk olivenolie

1 spsk citronsaft eller æbleeddike

Salt og peber

Allergener

Nødder (mandler)

Historie

Kikærtesalatens historie

Kikærter har været en fast bestanddel af kosten i Mellemøsten og Middelhavsområdet i tusindvis af år. De stammer oprindeligt fra Tyrkiet og Syrien og blev allerede dyrket i oldtiden. I det antikke Grækenland og Rom blev kikærter brugt både som føde og som lægemiddel, og i dag er de en af de mest udbredte bælgfrugter i verden – både i traditionelle retter som hummus og som proteinkilde i moderne salater.

Kyllingens rolle i hverdagskøkkenet

Kylling har længe været en hjørnesten i mange landes køkken, især fordi det er en magert, hurtigt-tilberedt og alsidigt protein. I middelhavskøkkener blev kylling ofte grillet eller simret med krydderier og serveret med grøntsager og linser. I takt med moderne ernæringsråd er kylling blevet det foretrukne valg for mange, der ønsker at spise sundt uden at gå på kompromis med smag.

Fra landkøkken til moderne måltidssalat

Kombinationen af kikærter og kylling i en salatform er et produkt af moderne, sundhedsbevidst madkultur. Den blander den rustikke arv fra bondesalater med proteiner fra både bælgfrugter og kød. Chili og persille tilfører et friskt og let krydret præg, mens ristede mandler bringer tekstur og sunde fedtstoffer. Sådanne retter opstod i takt med globaliseringen af madkulturen og den stigende efterspørgsel på lette, mættende og næringsrige måltider, som både kan nydes hjemme og på farten.

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn