Opskrift
Halver løget på langs og læg det i en gryde sammen med tomaterne og smøret.
Lad retten simre under låg i en halv times tid.
Fjern derefter løget og mos eventuelt tomaterne med en gaffel.
Kog derefter spaghettien al dente og smag tomatsaucen til med salt og peber.
Det var dét. Der er ikke flere trin - retten er færdig og smager fantastisk!
Sundhed
Denne version er enkel og velsmagende, men mere kulhydrat- og fedtrig end balanceret:
Smør og parmesan bidrager med mættet fedt og salt
Tomater giver smag, lidt fibre og antioxidanter
Der er lavt proteinindhold og intet grønt i retten – en lille salat eller et proteinrigt tilbehør vil forbedre måltidsbalancen
Alt i alt en klassisk, smagspakket pastaret, bedst egnet som nydelse frem for daglig basis.
Ingredienser
1 dåse tomater (gerne San Marzano)
1 skalotteløg
50 g saltet smør
250 g spaghetti
Lidt parmesan til servering
Allergener
Gluten (spaghetti), mælk (smør, parmesan)