Opskrift
Start med at røre græsk yoghurt sammen med hakket dild og mynte. Hak eller mos et fed hvidløg og bland det hele sammen - smag til med salt og lad det stå og trække mens du laver resten af denne helt igennem formidable morgenmad.
Sæt en stor gryde over med 2-3 liter vand.
Mens vandet kommer op at koge, varmer du rolig smør op i en kaserolle og tilsætter paprika og chiliflager. Lad det bruse og varme et minuts tid inden du slukker for blusset.
Når vandet i gryden koger, hælder du lidt lys eddike i og bruger en ske til at lave en hvirvel i vandet. Knæk ægget ud i en lille skål eller op og hæld det derefter forsigtigt ned i det snurrende, kogende vand. Skru ned for blusset, så vandet kun lige netop koger.
Ægget skal være i vandet i 3 minutter, så sæt en timer - ellers er det nemt at glemme tiden.
Mens ægget pocheres, hælder du yoghurtblandingen ud i en skål eller dyb tallerken.
Når ægget er færdigt tager du det op med en hulske eller lignende og lægger det oven på yoghurten.
Fordel chilismør med en ske og pynt med 5-10 mynteblade.
Så er der morgenmad! :)
Sundhed
Retten er rig på protein og calcium, men også forholdsvis fedtholdig på grund af smør og fuldfed yoghurt. De friske krydderurter og brugen af æg bidrager positivt med vitaminer og mineraler. Retten lever overvejende op til de officielle kostråd, men kunne være sundere ved at vælge en yoghurt med lavere fedtprocent og begrænse mængden af smør.
Ingredienser
Yoghurt
400 ml græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 spsk dild
1 spsk mynte
Salt
Chilismør
50 g smør
1 tsk chiliflager
1 tsk paprika
Pocherede æg
2 æg
2,5 liter vand
1 spsk lys eddike
Allergener
Mælk, æg