>

>

Tyrkiske æg - Cilbir

30 minutter

30 minutter

|

|

2 personer

2 personer

Tyrkisk opskrift
Tyrkisk opskrift

Tyrkiske æg - Cilbir

Tyrkiske æg - Cilbir

"Krydret varme og cremet kølighed smelter sammen i denne silkebløde morgenret med et strejf af Østens charme"

"Krydret varme og cremet kølighed smelter sammen i denne silkebløde morgenret med et strejf af Østens charme"

Opskrift af Lars Holmgaard

Vegetar

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

11 kr

11 kr

|

|

820 g CO2e

820 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

17% protein

|

68% fedt

|

15% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

390 kcal

390 kcal

Loading...

30 minutter

|

2 personer

Tyrkisk opskrift
Tyrkisk opskrift

Tyrkiske æg - Cilbir

Krydret varme og cremet kølighed smelter sammen i denne silkebløde morgenret med et strejf af Østens charme

Pris per person

11 kr

820 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

17% protein

68% fedt

15% kulhydrat

390 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Start med at røre græsk yoghurt sammen med hakket dild og mynte. Hak eller mos et fed hvidløg og bland det hele sammen - smag til med salt og lad det stå og trække mens du laver resten af denne helt igennem formidable morgenmad.

Sæt en stor gryde over med 2-3 liter vand.

Mens vandet kommer op at koge, varmer du rolig smør op i en kaserolle og tilsætter paprika og chiliflager. Lad det bruse og varme et minuts tid inden du slukker for blusset.

Når vandet i gryden koger, hælder du lidt lys eddike i og bruger en ske til at lave en hvirvel i vandet. Knæk ægget ud i en lille skål eller op og hæld det derefter forsigtigt ned i det snurrende, kogende vand. Skru ned for blusset, så vandet kun lige netop koger.

Ægget skal være i vandet i 3 minutter, så sæt en timer - ellers er det nemt at glemme tiden.

Mens ægget pocheres, hælder du yoghurtblandingen ud i en skål eller dyb tallerken.

Når ægget er færdigt tager du det op med en hulske eller lignende og lægger det oven på yoghurten.

Fordel chilismør med en ske og pynt med 5-10 mynteblade.

Så er der morgenmad! :)

Sundhed

Retten er rig på protein og calcium, men også forholdsvis fedtholdig på grund af smør og fuldfed yoghurt. De friske krydderurter og brugen af æg bidrager positivt med vitaminer og mineraler. Retten lever overvejende op til de officielle kostråd, men kunne være sundere ved at vælge en yoghurt med lavere fedtprocent og begrænse mængden af smør.


Ingredienser

Yoghurt

400 ml græsk yoghurt

1 fed hvidløg

1 spsk dild

1 spsk mynte

Salt


Chilismør

50 g smør

1 tsk chiliflager

1 tsk paprika


Pocherede æg

2 æg

2,5 liter vand

1 spsk lys eddike

Allergener

Mælk, æg

Kommentarer

Kommentarer

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dk

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dk

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk