>

>

Champignonsuppe med friske champignon og persille

30 minutter

30 minutter

|

|

2 personer

2 personer

Fransk opskrift
Fransk opskrift

Champignonsuppe med friske champignon og persille

Champignonsuppe med friske champignon og persille

"Meget nem og hurtig champignonsuppe, der smager lækkert på en kold dag."

"Meget nem og hurtig champignonsuppe, der smager lækkert på en kold dag."

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af champignonsuppe
Billede af champignonsuppe

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

10 kr

10 kr

|

|

600 g CO2e

600 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

9% protein

|

47% fedt

|

44% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

310 kcal

310 kcal

Loading...

30 minutter

|

2 personer

Fransk opskrift
Fransk opskrift

Champignonsuppe med friske champignon og persille

Meget nem og hurtig champignonsuppe, der smager lækkert på en kold dag.

Billede af champignonsuppe
Billede af champignonsuppe

Pris per person

10 kr

600 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

9% protein

47% fedt

44% kulhydrat

310 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Hak løget fint og svits det kort i smørret. Drys mel over løgene og bag det sammen, hvorefter der tilsættes bouillon lidt efter lidt under omrøring.

Hak champignonerne i skiver og hæld dem i suppen. Lad det simre i 5 min.

Tilsæt fløden og smag til med citronsaft, salt og peber. Når champignonsuppen igen er oppe at koge, tages gryden af varmen og så er suppen klar til servering.

Sundhed

Svampesuppen er en relativt balanceret og mættende ret, især hvis den serveres med fuldkornsbrød. Champignon bidrager med kostfibre og umami, og suppen har et moderat indhold af fedt fra smør og madlavningsfløde. Bouillonterninger kan bidrage med højt saltindhold, men retten kan stadig passe ind i de danske kostråd i passende portionsstørrelse.

Ingredienser

  • 1 chalotteløg

  • 25 g smør

  • 4 spsk hvedemel

  • 1 liter hønsebouillon (vand + 2 bouillonterninger)

  • 500 g friske champignon

  • 250 ml madlavningsfløde

  • 3 spsk hakket persille

  • Saften fra en halv citron

  • Salt og friskkværnet peber

Allergener

Mælk, gluten, selleri (kan forekomme i bouillonterninger)

Historie

Champignonsuppe er en klassisk og elsket ret, der har fundet sin plads i mange køkkener verden over. Dens oprindelse kan spores tilbage til det europæiske køkken, særligt i Frankrig og Tyskland, hvor svampesupper har været en del af madkulturen i århundreder. I Danmark blev champignonsuppen populær i midten af det 20. århundrede, hvor den blev en fast bestanddel af både hverdags- og festmenuer.​

Traditionelt tilberedes champignonsuppe ved at sautere champignon og løg i smør, tilsætte bouillon og fløde, og derefter lade det simre til en cremet konsistens opnås. Nogle opskrifter inkluderer også hvidløg, timian eller en smule citronsaft for at tilføje dybde og friskhed til smagen.​

I dag findes der mange variationer af champignonsuppen, herunder vegetariske versioner med grøntsagsbouillon og veganske alternativer, hvor fløden erstattes med plantebaserede produkter. Suppen serveres ofte med friskbagt brød og kan pyntes med friske urter eller ristede svampe for ekstra smag og tekstur.

Champignonsuppe forbliver en elsket ret i det danske køkken, værdsat for sin varme, cremede konsistens og den rige smag af svampe, der gør den til en ideel comfort food i de kolde måneder.

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn