>

>

Hokkaido græskarsuppe

30 minutter

30 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Hokkaido græskarsuppe

Hokkaido græskarsuppe

"Fløjlsblød, sødmefuld og mildt nøddeagtig – med friske strejf af persille og et varmt, fyldigt efterårspræg"

"Fløjlsblød, sødmefuld og mildt nøddeagtig – med friske strejf af persille og et varmt, fyldigt efterårspræg"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af hokkaido græskarsuppe
Billede af hokkaido græskarsuppe

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

6 kr

6 kr

|

|

150 g CO2e

150 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

9% protein

|

3% fedt

|

88% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

90 kcal

90 kcal

Loading...

30 minutter

|

4 personer

Hokkaido græskarsuppe

Fløjlsblød, sødmefuld og mildt nøddeagtig – med friske strejf af persille og et varmt, fyldigt efterårspræg

Billede af hokkaido græskarsuppe
Billede af hokkaido græskarsuppe

Pris per person

6 kr

150 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

9% protein

3% fedt

88% kulhydrat

90 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Hokkaido græskar smager en del som kartofler og sweet potatoes og man kan lave en rigtig lækker suppe på ingen tid. Så vidt jeg husker gav jeg 20-25 kr for et hokkaido græskar, så det er ret billig aftensmad til 4 personer.

Skyl, hak og kog

Skyl græskaret og flæk det midt over - du behøver ikke engang skrælle det, bare du lige sørger for at overfladen er uden skrammer osv. Tag kernerne ud med en ske og smid dem væk. Hak resten af græskaret i grove stykker og hæld det i en gryde sammen med cirka 1 liter vand. Vandet skal bare lige dække græskaret.

Koges 20 min

Hæld en håndfuld frisk persille ned i gryden og kog suppen under låg i cirka 20 minutter indtil græskarstykkerne er møre.

Blend græskarsuppen

Så tager du en stavblender og blender suppen til den er helt fin og ensartet. Du kan selvfølgelig også bruge en almindelig blender, bare pas på at den varme suppe ikke plasker op på dig.

Krydr med salt og peber

Derefter er der bare at krydre suppen med salt og friskkværnet peber og så er der en lækker suppe klar til fire personer!

Tip: Har du en rest ris fra dagen før, så varm det i mikrobølgeovnen eller lun det i en gryde over svag varme og server det som tilbehør til suppen. Husk at hælde en lille smule vand i gryden så risene ikke brænder på.

Sundhed

Denne suppe er meget sund, kalorielet og rig på fibre og vitaminer:

  • Hokkaido er rig på beta-caroten (A-vitamin), C-vitamin og kostfibre

  • Suppen indeholder ingen fedt eller animalske produkter

  • Persille tilfører antioxidanter og friskhed
    Retten er meget let i sig selv, så den egner sig bedst som forret eller med tilbehør som brød, kikærter, ristede kerner eller creme fraiche for at blive et komplet måltid.

Ingredienser

  • 1 Hokkaido græskar

  • 1 l vand

  • 1 håndfuld persille

  • Salt og friskkværnet peber

  • Evt. baguette eller andet brød

Allergener

Ingen deklarationspligtige allergener (medmindre brød serveres ved siden af – da evt. gluten)

Historie

Hokkaido græskarsuppe er en moderne klassiker i det danske efterårskøkken. Suppen, kendt for sin cremede konsistens og varme farve, har vundet indpas i mange hjem som en både velsmagende og nærende ret.​

Historisk baggrund

Græskar har været dyrket i Amerika i tusinder af år og blev introduceret i Europa efter opdagelsen af den nye verden. Hokkaido-græskarret, som oprindeligt stammer fra Japan, blev populært i Europa i det 20. århundrede på grund af dets sødlige smag og faste konsistens. I Danmark blev hokkaido-græskarret for alvor kendt i 1990'erne, hvor det begyndte at dukke op i supermarkeder og på gårdbutikker, særligt i efterårsmånederne.​

Moderne variationer

I dag findes der mange variationer af hokkaido græskarsuppe. Nogle opskrifter tilføjer kokosmælk og ingefær for en asiatisk twist, mens andre inkluderer flødeost for ekstra cremethed. Toppings som ristede græskarkerner, bacon eller friske æbletern er også populære tilføjelser, der giver suppen ekstra tekstur og smag. Suppen serveres ofte med groft brød og er blevet en fast del af efterårsmenuen i mange danske hjem.​

Hokkaido græskarsuppe er et eksempel på, hvordan internationale ingredienser kan integreres i det danske køkken og skabe nye, elskede retter.

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn