>

>

Frikadeller med couscous og græsk dressing

45 minutter

45 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Frikadeller med couscous og græsk dressing

Frikadeller med couscous og græsk dressing

"Saftige frikadeller med et strejf af spidskommen, serveret med blød couscous og frisk tomat-agurkesalat – afrundet med cremet yoghurt-feta-dip og friske urter"

"Saftige frikadeller med et strejf af spidskommen, serveret med blød couscous og frisk tomat-agurkesalat – afrundet med cremet yoghurt-feta-dip og friske urter"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af frikadeller
Billede af frikadeller

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

20 kr

20 kr

|

|

1.200 g CO2e

1.200 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

24% protein

|

38% fedt

|

38% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

690 kcal

690 kcal

Loading...

45 minutter

|

4 personer

Frikadeller med couscous og græsk dressing

Saftige frikadeller med et strejf af spidskommen, serveret med blød couscous og frisk tomat-agurkesalat – afrundet med cremet yoghurt-feta-dip og friske urter

Saftige frikadeller med et strejf af spidskommen, serveret med blød couscous og frisk tomat-agurkesalat – afrundet med cremet yoghurt-feta-dip og friske urter

Af Lars Holmgaard

Billede af frikadeller
Billede af frikadeller

Pris per person

20 kr

1.200 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

24% protein

38% fedt

38% kulhydrat

690 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Frikadeller

Kog couscous i 9 dl vand og lad det trække i 5 minutter.

Rør kødet sammen med salt, peber, hakket løg, æg, chili, spidskommen, hakket hvidløg, 2 spsk hakket persille, smuldret feta og 1.5 dl færdigkogt couscous.

Form 20-25 små frikadeller og brun dem i olie på en varm pande. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne i 6 minutter mere.

Tomat-agurkesalat

Skræl agurken, skær den igennem på langs, fjern kernerne med en teske og skær stængerne i tern, sammen med tomaterne. Hak hvidløg fint og bland det hele med finthakket dild. Smag til med salt og peber.

Dressing

Mos fetaen og bland det sammen med den græske youghurt og hakket purløg.

Retten serveres med resten af couscous'en, tomat-agurkesalaten og dressingen ved siden af. Der er rigeligt med frikadeller til næste dags madpakke.

Sværhedsgrad

Let til middel. Kræver stegning og lidt forberedelse, men alt kan laves på under en time. Velegnet til skolekøkken og hverdagsmad.

Sundhed

Retten er flot balanceret og indeholder:
✅ Fuldkorn (couscous)
✅ Grøntsager (agurk, tomat, løg, krydderurter)
✅ Magert protein (svinekød, æg, yoghurt, feta)
✅ Friske krydderurter
Frikadellerne har et moderat fedtindhold, og serveringen med græsk yoghurt og friske salater gør retten lettere og mere fiberrig. En moderne og sundere fortolkning af en dansk klassiker.

Ingredienser

Frikadeller

  • 6 dl couscous

  • 400 g hakket svinekød

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1 løg

  • 2 æg

  • 1 knsp chilipulver

  • 2 tsk spidskommen

  • 2 fed hvidløg

  • frisk persille

  • 10 tern feta

  • 2 spsk olie

Tomat-agurkesalat

  • 1 agurk

  • 6 tomater

  • 2 fed hvidløg

  • frisk dild

Tilbehør

  • 2 dl græsk youghurt

  • 50 g feta

  • 2 spsk purløg

Allergener

Gluten (couscous)
Æg (frikadeller)
Mælk (feta og græsk yoghurt)
Evt. sulfitter, hvis færdiglavet feta bruges med konservering

Historie

Frikadeller med twist – når Danmark møder Mellemøsten

Frikadellen er en ægte klassiker i det danske køkken – elsket for sin saftige konsistens og nemme tilberedning. Men i takt med at danskerne er blevet mere eventyrlystne i køkkenet, har også de velkendte frikadeller fået nye følgesvende på tallerkenen.

Denne ret er et godt eksempel på, hvordan det traditionelle møder det moderne: saftige svinekødsfrikadeller, krydret med spidskommen, hvidløg og chili og serveret med en lun couscoussalat, friske grøntsager og en cremet yoghurt-feta-dressing med purløg. Det er klassisk dansk comfort food, der har været på rejse gennem Mellemøsten og Middelhavet, og kommet hjem med nye smagsnuancer i bagagen.

Couscous som moderne tilbehør

Couscous stammer oprindeligt fra Nordafrika og har i århundreder været basiskost i lande som Marokko, Algeriet og Tunesien. I dag er det blevet en populær erstatning for kartofler eller ris i mange danske køkkener – særligt fordi det er hurtigt at tilberede og suger smag godt til sig.

I denne version serveres couscous med tomat, agurk, dild og hvidløg, hvilket gør den frisk og let – og til et oplagt match til de mere krydrede frikadeller.

Yoghurtdip – inspiration fra det østlige middelhav

Den kolde yoghurt-feta-dressing er inspireret af klassiske dips som tzatziki og labneh, som i århundreder har været faste elementer i det mellemøstlige og græske køkken. Kombinationen af syrlig græsk yoghurt, feta og friske urter giver retten både fedme og friskhed – og fungerer som det perfekte modspil til de varme frikadeller.

Nyt liv til gamle favoritter

Ved at kombinere det bedste fra danske traditioner med inspiration fra Nordafrika og Middelhavet, får du her et måltid, der både er mættende, sundt og fuld af smag. Det er hverdagsmad med kant – nemt at lave, men med et resultat der føles som noget særligt.

Retten er velegnet til både hverdag og weekend, og børn elsker de velkendte frikadeller, mens voksne kan nyde de lidt mere komplekse smage i salat og dip.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn