>

>

Tigerrejer i karrysauce med pasta

20 minutter

20 minutter

|

|

2 personer

2 personer

Tigerrejer i karrysauce med pasta

Tigerrejer i karrysauce med pasta

"Klassisk café opskrift med saftige, sprøde rejer og en god karrysmag med et strejf af chili"

"Klassisk café opskrift med saftige, sprøde rejer og en god karrysmag med et strejf af chili"

Opskrift af Lars Holmgaard

Supernem

Billede af tigerrejer
Billede af tigerrejer

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

35 kr

35 kr

|

|

2.600 g CO2e

2.600 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

33% protein

|

29% fedt

|

38% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

670 kcal

670 kcal

Loading...

20 minutter

|

2 personer

Tigerrejer i karrysauce med pasta

Klassisk café opskrift med saftige, sprøde rejer og en god karrysmag med et strejf af chili

Klassisk café opskrift med saftige, sprøde rejer og en god karrysmag med et strejf af chili

Af Lars Holmgaard

Billede af tigerrejer
Billede af tigerrejer

Pris per person

35 kr

2.600 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

33% protein

29% fedt

38% kulhydrat

670 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Sæt vand over til pasta og når det koger, hælder du pastaen i og begynder at lave karrysaucen herunder.

Hak det halve rødløg fint og svits det kort på panden sammen med hvidvinseddike. Når eddiken lige er reduceret lidt, så tilsætter du smør og karry og rører det sammen indtil smørret er smeltet helt. Tilsæt tomat passata og mælk og lad det hele koge ind ved svag varme i 5-10 minutter så saucen får en god tyk og cremet konsistens.

Pil skallen af rejerne og når pastaen er ved at være færdigkogt så lægger du rejerne ned i saucen og rører lidt rundt så alle rejer bliver dækket. Tigerrejerne skal bare lige koge med i 1-2 minutter.

Fordel pastaen i to dybe tallerkener, hæld karrysaucen over og drys med enten finthakket persille eller frisk koriander.

Tip: Hæld en teskefuld sød chilisauce i karrysovsen, hvis du gerne vil give retten et ekstra pift. Det smager fantastisk!

Sundhed

Retten har et solidt indhold af magert protein fra tigerrejer og en sauce uden fløde, hvilket gør den lettere end mange cremede pastaretter. Brug af mælk i stedet for fløde og en tomatbaseret sauce er klart et sundere valg. Dog har retten et lidt højt proteinindhold ift. mængden af grønt. Den bliver mere balanceret i forhold til De Officielle Kostråd, hvis du tilføjer 1-2 håndfulde grøntsager (fx broccoli, ærter eller spinat) og evt. vælger fuldkornspasta.

Ingredienser

  • 1/2 rødløg (de er mildere i smagen)

  • 2 spsk hvidvinseddike

  • 25 g smør

  • 2 tsk karry

  • 250 ml tomat passata

  • 250 ml mælk

  • 400 g tigerrejer

  • 300 g pasta

  • Evt. en smule frisk koriander eller persille til at drysse oven på retten.

Allergener

Skaldyr (tigerrejer)
Mælk (smør, mælk)
Gluten (pasta – afhænger af type)

Historie

Oprindelse og inspiration

Tigerrejer, kendt for deres størrelse og faste kød, har længe været en del af det asiatiske køkken, især i thailandske og vietnamesiske retter. Karrysauce, med sin komplekse blanding af krydderier, har rødder i det indiske subkontinent, men er blevet tilpasset og adopteret i mange forskellige kulturer. I Danmark begyndte kombinationen af tigerrejer og karrysauce at vinde indpas i 1980'erne og 1990'erne, hvor interessen for internationale smagsoplevelser voksede.​

Retten i dag

I dag findes der utallige variationer af tigerrejer i karrysauce. Nogle opskrifter inkluderer kokosmælk for en sødere og mere cremet sauce, mens andre bruger tomat eller fløde for at tilføje dybde og rigdom. Krydderier som ingefær, hvidløg og chili tilføjer varme og kompleksitet, og retten serveres ofte med ris eller nudler for at fuldende måltidet.​

En global favorit

Tigerrejer i karrysauce er et eksempel på, hvordan ingredienser og smagsprofiler fra forskellige kulturer kan forenes i en harmonisk og velsmagende ret. Den appellerer til både dem, der søger eksotiske smagsoplevelser, og dem, der ønsker en hurtig og nem hverdagsret med et twist.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn