>

>

Aloo Gobi med kartofler og blomkål

45 minutter

45 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Indisk opskrift
Indisk opskrift

Aloo Gobi med kartofler og blomkål

Aloo Gobi med kartofler og blomkål

"En varmende, krydret ret med dybde fra garam masala og friskhed fra lime og koriander – en harmonisk plantebaseret smagsrejse til Indien"

"En varmende, krydret ret med dybde fra garam masala og friskhed fra lime og koriander – en harmonisk plantebaseret smagsrejse til Indien"

Opskrift af Lars Holmgaard

Vegansk

Pris, CO2 og kød per person

Pris, CO2 og kød per person

11 kr

11 kr

|

|

350 g CO2e

350 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

9% protein

|

10% fedt

|

81% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

390 kcal

390 kcal

Loading...

45 minutter

|

4 personer

Indisk opskrift

Aloo Gobi med kartofler og blomkål

En varmende, krydret ret med dybde fra garam masala og friskhed fra lime og koriander – en harmonisk plantebaseret smagsrejse til Indien

En varmende, krydret ret med dybde fra garam masala og friskhed fra lime og koriander – en harmonisk plantebaseret smagsrejse til Indien

Af Lars Holmgaard

Per person:

11 kr

350 g CO2e

0 g kød

Energifordeling

9% protein

10% fedt

81% kulhydrat

390 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Denne indiske blomkålscurry er en varmende, vegetarisk ret fyldt med smag og duftende krydderier som garam masala, spidskommen og chili. Med cremede kartofler, møre blomkålsbuketter og et strejf af frisk lime bliver det en både enkel og tilfredsstillende hverdagsret. Serveret med luftige basmatiris og frisk koriander er det et klimavenligt og sundt måltid, der mætter godt – uden at kræve hverken kød eller komplicerede teknikker.

Forbered grøntsagerne

Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette tern. Skyl blomkålen og del den i små buketter. Hak løg og hvidløg fint. Riv ingefæren.

Sautér aromastofferne

Varm lidt olie op i en stor gryde. Sautér løg, hvidløg og ingefær i et par minutter, til løgene bliver bløde og let gyldne.

Tilsæt krydderier

Kom garam masala, spidskommen og chili i gryden, og rør rundt i cirka 30 sekunder, så krydderierne frigiver deres aroma.

Tilsæt grøntsager og tomater

Kom kartofler og blomkål i gryden og rør det hele godt sammen. Hæld de hakkede tomater og 2 dl vand over, og bring retten i kog.

Lad det simre

Skru ned for varmen og lad retten simre under låg i ca. 20-25 minutter, eller indtil kartoflerne er møre. Smag til med salt, peber og limesaft.

Kog risene

Skyl basmatirisene i koldt vand, til vandet er klart. Kog dem op med 3 dl vand og lidt salt. Læg låg på, skru ned og lad dem simre i ca. 12 minutter. Lad dem derefter trække i 5 minutter med låg på.

Servering

Drys med frisk koriander og en klat creme fraiche eller raita lige inden servering.

Velbekomme! :)

Sværhedsgrad

Let – egnet til skolekøkkener og nybegyndere. Ingredienserne er simple og let tilgængelige, og teknikkerne er grundlæggende.

Sundhed

Retten er plantebaseret og rig på fibre, vitaminer og antioxidanter fra blomkål, tomat og krydderier. Den lever op til flere af de officielle kostråd: den er grøntsagsrig, uden kød og moderat i fedtindhold. Basmatirisene bidrager med kulhydrater, men kan evt. suppleres med fuldkornsris for endnu højere sundhedsværdi.

Ingredienser

300 g kartofler

200 g blomkål (1/2 blomkål)


1 løg, hakket

1 hvidløg, hakket

2 tsk garam masala

1 tsk spidskommen

1/2 tsk stødt chili

4 cm ingefær


1 dåse hakkede tomater

1 dl vand

1/2 dl koriander

Saften fra 1 lime

Salt og peber


Tilbehør (aloo gobi kan sagtens spises uden ris)

2 dl basmatiris

3 dl vand


Evt. naanbrød og raita eller creme fraiche.

Allergener

Ingen tydelige allergener blandt de angivne ingredienser. (Dog: tjek eventuelt krydderiblandinger for spor af nødder, hvis de er færdigkøbte).

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn