>

>

Fiskefrikadeller med ris, salat og urtecreme

40 minutter

40 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Fiskefrikadeller med ris, salat og urtecreme

Fiskefrikadeller med ris, salat og urtecreme

"Sundt måltid med fedtfattig urtecreme. Husk, fisk 2 gange om ugen."

"Sundt måltid med fedtfattig urtecreme. Husk, fisk 2 gange om ugen."

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af fiskefrikadeller
Billede af fiskefrikadeller

Næringsindhold

Næringsindhold

680 kcal

680 kcal

Loading...

40 minutter

|

4 personer

Fiskefrikadeller med ris, salat og urtecreme

Sundt måltid med fedtfattig urtecreme. Husk, fisk 2 gange om ugen.

Sundt måltid med fedtfattig urtecreme. Husk, fisk 2 gange om ugen.

Af Lars Holmgaard

Billede af fiskefrikadeller
Billede af fiskefrikadeller

Per person:

20.5 kr

0 g CO2e

125 g kød

Energifordeling

0% protein

0% fedt

0% kulhydrat

680 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Rør ingredienserne til farsen sammen og krydr med salt og friskkværnet peber. Hvis du sætter farsen i køleskabet et par timer så er det nemmere at forme frikadellerne fordi farsen bliver mere fast, men de kan også sagtens laves uden at have været kølet ned.

Hæld risene i en gryde, tilsæt vand og lidt salt og bring det i kog, hvorefter du skruer ned for varmen så det lige nøjagtigt står og simrer under låg.

Hæld en spiseskefuld olie på en varm pande og læg en stor spiseskefuld fars på. Lad det stege ved middel varme i 4-5 minutter inden du forsigtigt vender frikadellerne og giver dem 4-5 minutter på den anden side.

Mens frikadellerne steger og risene koger, så rører du fromage frais op med friskhakket dild og persille og smager til med salt og peber.

Serveres med lidt iceberg salat og cherrytomater.

Sundhed

En mættende og nærende ret, der kombinerer proteinrige fiskefrikadeller med fyldige ris og en frisk urtecreme, som giver en dejlig balance i smagen. En sund og smagfuld middagsret.

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 500 g fiskefars

  • 1 revet gulerod

  • 2 æg

  • 1/2 dl fløde

  • 1 knsp revet muskatnød

Ris

  • 4 dl basmati ris

  • 6 dl vand

Urtecreme

  • 3 dl fromage frais 0,5%

  • 2 spsk frisk dild

  • 2 spsk frisk persille

Allergener

Historie

Fiskefrikadeller er en klassisk dansk ret, der har været en fast bestanddel af det danske køkken i generationer. Disse lækre fiskefrikadeller er lavet af en blanding af torsk og laks, hvilket giver dem en skøn smag og en saftig konsistens. De serveres ofte med hjemmelavet remoulade og råkostsalat, hvilket gør dem til en favorit blandt både børn og voksne.​

Historisk set har fiskefrikadeller været en populær ret i Danmark, især i kystområderne, hvor frisk fisk var let tilgængelig. De blev traditionelt lavet af hakket fisk, blandet med løg, æg og mel, og derefter stegt på panden. Denne enkle, men velsmagende ret har stået sin prøve over tid og er stadig en elsket del af det danske køkken.​

I dag findes der mange variationer af fiskefrikadeller, hvor man kan eksperimentere med forskellige typer fisk og krydderier. Nogle opskrifter inkluderer også grøntsager som squash eller gulerødder for at tilføje ekstra smag og næring. Uanset variationen forbliver fiskefrikadeller en alsidig og velsmagende ret, der kan nydes både varm og kold.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn