Stegt kylling med ris og salat
Kan være klar om 1 time og 30 minutterVarm ovnen op til 225° - behold bradepanden i ovnen.
Gnid kyllingen med groft salt indvendigt. Lav to huler med fingrene under skindet på hver side af brystet, gnid lidt salt derind og fyld det med det meste af de grofthakkede krydderurter.
Skær 2-3 riller i hvert kyllingelår og gnid resten af urterne ind i revnerne. Smør hele kyllingen med olivenolie og kværn godt med salt og peber på den.
Tag den varme bradepande ud af ovnen, smør den med lidt olivenolie og læg kyllingen med brystsiden nedad. Sæt den i ovnen og giv den 5 minutter. Vend kyllingen og giv den 5 minutter mere. Vend den så på brystet igen og giv den 1 time ved 225°. Vend derefter kyllingen og giv den 10 minutter mere, så den er ens brunet.
Ris
Når kyllingen har været en halv time i ovnen, sættes vand over til ris. Når det koger tilsættes salt og risene hældes ved. Koges til alt vandet er væk - tag gryden af varmen og lad det stå og trække til kyllingen er færdig.
Salat
Skyl babyspinatbladene og tomaterne. Skær melonkødet og tomaterne i stykker og bland det hele sammen.
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til stegt kylling
Kylling
1 frisk kylling
5 cl frisk persille
5 cl frisk basilikum
5 cl frisk merian eller timian
Olivenolie
Salt og peber
Ris
5 dl ris
750 ml vand
1 tsk salt
Salat
1 bakke babyspinatblade
6 tomater
En kvart honningmelon