Mørbradgryde med champignon og bacon OG en smule fløde
Kan være klar om 45 minSteg bacon, løg og champignon
Steg baconternene i en stor gryde indtil de lige er let brunede. Tag dem op og læg dem i en skål inden du svitser skalotteløgene kort i samme gryde. Tilsæt evt. lidt olivenolie afhængigt af, hvor meget fedt baconen har afgivet under stegningen. Tag løgene op inden du til sidst griller champignonerne og gem det hele i skålen mens du bruner mørbraden.
Svinemørbrad i skiver
Mens du steger bacon, løg og champignon kan du lige nå at afpudse mørbraden for fedt og sener. Skær den derefter i 2 cm tykke skiver og drys mel på stykkerne inden du steger dem i et par minutter i olivenolie i gryden.
Tilsæt bacon, løg, champignon og tomat passata
Tilsæt bacon, løg, champignon og hæld tomat passata ved. Du kan også bruge en dåse hakkede tomater, men passataen giver en mere lind konsistens, som jeg synes passer rigtig godt til mørbradgryden. Smagen er den samme. Læg låg på gryden og lad retten stå og simre ved svag varme i 15-20 minutter.
Sæt risene over
Hæld risene i en gryde, tilsæt vand og lidt salt og skru op på højeste varme indtil vandet koger. Derefter skruer du ned så vandet kun lige står og småsimrer og lægger låg på. Når vandet er næsten helt kogt væk slukker du for blusset og lader risene stå og trække i 5 minutter under låg.
Tilsæt fløde og cocktailpølser
Mens risene står og trækker hælder du madlavningsfløde og cocktailpølser i mørbradgryden. Du må gerne lige lade retten komme op og koge inden du tager gryden af blusset, men det skal bare lige være kort ellers sprækker pølserne og retten kan skille. Smag til med salt og peber, drys eventuelt lidt hakket persille på retten og servér!
Tip: Vores søn fisker alle cocktailpølserne ud så overvej at hælde to pakker i. Bare et godt råd, hvis du også har små børn... ;-)
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til mørbradgryde med champignon og bacon
Mørbradgryde
1 pakke bacon i tern
3 skalotteløg
250 g champignon
1 svinemørbrad
1 brik tomatpassata (eller 1 dåse hakkede, flåede tomater)
250 ml madlavningsfløde (måske 500 ml hvis du er glad for sovs)
1 pakke cocktailpølser
Ris
4 dl basmatiris (eller almindelige)
6 dl vand
Salt og friskkværnet peber