Kanelsnegle med marcipanbund.
Kan være klar om 2 timerSkær smørret i små stykker og bland det sammen med melet i en skål. Lun mælken i en gryde til det er fingervarmt og opløs gæren deri.
Pisk æg, sukker, salt og vaniliekorn sammen i en skål og hæld det i melblandingen sammen med mælkeblandingen.
Ælt dejen smidig og glat, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hæve til den er dobbelt så stor.
Sæt ovnen på 200°. Til fyldet røres smør, revet marcipan, sukker og kanel sammen. Rul dejen ud mellem 2 stykker film, fordel fyldet og rul dem sammen ved hjælp af filmen på den lange led. For at de ikke flyder ud, så læg dem i muffinforme af papir.
Skær dem i 2 cm tykke skiver og læg dem i papirformene. Lad dem hæve til dobbeltstørrelse, pensl med let sammenpisket æg og bag dem på nederste rille i 12-15 minutter.
Der bliver 12-16 kanelsnegle.
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til kanelsnegle
80 g smør
250 g mel
1 dl letmælk
20 g gær
1 æg
20 g sukker
1 tsk groft salt
Korn af ½ stang vanilie
Fyld
100 g smør
50 g marcipan
100 g sukker
2 spsk kanel
Æg til pensling