>

>

Kanelsnegle med marcipanbund

120 minutter

120 minutter

|

|

8 personer

8 personer

Kanelsnegle med marcipanbund

Kanelsnegle med marcipanbund

"Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et cremet twist fra marcipanen – som en varm krammer i snegleform"

"Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et cremet twist fra marcipanen – som en varm krammer i snegleform"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af kanelsnegle
Billede af kanelsnegle

Pris, CO2 og kød per person

Pris, CO2 og kød per person

5 kr

5 kr

|

|

450 g CO2e

450 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

6% protein

|

50% fedt

|

44% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

370 kcal

370 kcal

Loading...

120 minutter

|

8 personer

Kanelsnegle med marcipanbund

Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et cremet twist fra marcipanen – som en varm krammer i snegleform

Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et cremet twist fra marcipanen – som en varm krammer i snegleform

Af Lars Holmgaard

Billede af kanelsnegle
Billede af kanelsnegle

Per person:

5 kr

450 g CO2e

0 g kød

Energifordeling

6% protein

50% fedt

44% kulhydrat

370 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Skær smørret i små stykker og bland det sammen med melet i en skål. Lun mælken i en gryde til det er fingervarmt og opløs gæren deri.

Pisk æg, sukker, salt og vaniliekorn sammen i en skål og hæld det i melblandingen sammen med mælkeblandingen.

Ælt dejen smidig og glat, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hæve til den er dobbelt så stor.

Sæt ovnen på 200°. Til fyldet røres smør, revet marcipan, sukker og kanel sammen. Rul dejen ud mellem 2 stykker film, fordel fyldet og rul dem sammen ved hjælp af filmen på den lange led. For at de ikke flyder ud, så læg dem i muffinforme af papir.

Skær dem i 2 cm tykke skiver og læg dem i papirformene. Lad dem hæve til dobbeltstørrelse, pensl med let sammenpisket æg og bag dem på nederste rille i 12-15 minutter.

Der bliver 12-16 kanelsnegle.

Sundhed

Kanelsnegle er en klassisk sød bagværksdelikatesse, som ikke har sundhed som primært formål – og det er helt okay! De er energirige, fedtholdige og sukkerholdige, og hører bedst hjemme som en lejlighedsvis nydelse. Dog er de lavet med ganske få og ægte råvarer, hvilket giver dem en bedre ernæringsprofil end mange købevarianter med tilsætningsstoffer.

Ingredienser

  • 80 g smør

  • 250 g mel

  • 1 dl letmælk

  • 20 g gær

  • 1 æg

  • 20 g sukker

  • 1 tsk groft salt

  • Korn af ½ stang vanilie

Fyld

  • 100 g smør

  • 50 g marcipan

  • 100 g sukker

  • 2 spsk kanel

  • Æg til pensling

Allergener

Gluten (hvedemel), mælk (smør, mælk), æg, nødder (marcipan = mandler)

Historie

Kanelsnegle med marcipanbund er en moderne fortolkning af den klassiske kanelsnegl, hvor den søde og nøddeagtige smag af marcipan tilføjer en ekstra dimension til det velkendte bagværk.​

Historisk baggrund

Kanelsneglens oprindelse kan spores tilbage til det skandinaviske og tyske køkken, hvor den har været en populær bagværksklassiker i mange år. Traditionelt består en kanelsnegl af en gærdej, der rulles ud, smøres med en blanding af smør, sukker og kanel, rulles sammen og skæres i skiver, før den bages.

Marcipan, der primært består af mandler og sukker, har rødder i Mellemøsten og blev introduceret i Europa i middelalderen. I Danmark blev marcipan især populært i det 19. århundrede og er siden blevet en integreret del af dansk konditorkunst, ofte anvendt i kager og konfekt.​

Moderne variationer

I dag eksperimenteres der med forskellige variationer af kanelsnegle for at tilføre nye smagsnuancer og teksturer. Tilføjelsen af marcipan til kanelsnegle er en sådan innovation, hvor marcipanen enten integreres i remoncen eller placeres som en bund under hver snegl. Dette giver en rigere smag og en mere fugtig konsistens, der appellerer til mange bagværksentusiaster.​

Denne moderne variation af kanelsneglen afspejler en tendens i det danske køkken til at forny klassiske opskrifter ved at introducere nye ingredienser og smagskombinationer, samtidig med at man bevarer det traditionelle håndværk og den velkendte smag, som mange holder af.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn