Billede af palæosalat med kylling, chili og hvidløg

Palæosalat med kylling, chili og hvidløg og proteinrige kikærter, hummus, rød peber og mandler

Kan være klar om 20 min

Jeg leder hele tiden efter nemme, sunde og lækre opskrifter jeg kan tage med som madpakke. Forleden købte jeg en paleosalat hos 7-11 og jeg blev ærligt talt overrasket over, hvor lækkert den smagte, så jeg tænkte at den ville jeg prøve at lave selv. Opskriften er rig på protein og følger fint paleo / stenalderkost principperne for slet ikke at tale om LCHF, som den også går fint i spænd med.

Tip: Du kan købe de rå, tørrede kikærter, som du sætter i blød natten over og koger i 45 minutter inden du bruger dem i salaten. Men, det tager altså tid og det har kun få mennesker rigeligt af, så jeg vil anbefale du køber de små brikker med kogte kikærter - de koster 7,50 kr i Føtex og smager lige så godt som dem du selv koger. Det er dem, jeg selv bruger.

Skær kyllingen i mindre stykker, så de passer med at man kan spise paleosalaten uden kniv og steg stykkerne på panden i lidt olivenolie.

Hæld lagen fra kikærterne væk og hæld kikærterne i en skål. Hak en lille chili og hæld den i skålen. Jeg brugte to små, stærke chilier og det smagte fantastisk, men nogen vil måske synes det er lige i overkanten, så nøjes evt. med én eller bare en halv i første omgang. Hak persille, mandler, hvidløg, oliven og snackpeber og vend det hele sammen i skålen. Kyllingen tager nogle få minutter om at blive gennemstegt (og det skal den være) og når den er det, så blander du det hele sammen.

Krydr paleosalaten med salt og peber og server meget gerne en stor klat hjemmelavet hummus til. Det smager fuldstændigt fantastisk!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til palæosalat med kylling, chili og hvidløg


500 gram kylling
2 brikker kikærter / eller 7,5 dl kogte kikærter
1 lille rawit chili (eller flere, hvis du gerne vil have den ekstra stærk)

1/2 dl hakket persille
1/2 rød snackpeber

1 dl hakkede mandler
1 dl hakkede sorte oliven
1 fed hvidløg

Salt og peber