Hjemmelavet Big Mac burger med to bøffer, midterbolle og den helt rigtige Big Mac dressing
Kan være klar om 30 minBig Mac dressing
Rør ingredienserne til Big Mac dressingen sammen i en skål og lad det stå og trække mens du laver resten af opskriften.
Lidt hurtig salat
Skær to drueagurker i skiver og hak icebergsalaten. Så er salaten klar.
Burgerbøffer
Del oksefarsen op i 8 bøffer. Jeg bruger en skål med flad bund til at trykke bøfferne så flade som muligt og gør derefter bøfferne helt runde ved at vende skålen og presse den ned over farsen bagefter, men du kan også bruge en bøfformer eller bare mose dem flade med hånden.
Dryp lidt olivenolie på bøfferne og krydr dem med salt og peber inden du lægger dem på den meget varme grillpande i 1-2 minutter per side.
Burgerboller
Skær burgerbollerne over i tre dele så du har en top, en midte og en bund. Big Mac's kendingstegn er netop den tredelte burgerbolle, så det skal vores hjemmelavede version selvfølgelig også have. Dryp lidt olivenolie på bollernes skæreflader og varm dem et par minutter på en glohed pande. Gerne en grillpande så du får nogle flotte, markerede grillstriber.
Jeg har lavet en illustration herunder, der viser, hvordan du samler din Big Mac på den helt rigtige måde. Smør en skefuld Big Mac dressing på nederste og midterste bolle og læg salat på begge. Læg derefter to skiver ost og en bøf på nederste bolle og to pickles og en bøf på øverste bolle. Så lægger du midterste del oven på nederste del og lægger låget på øverst. Vupti, så er der Big Mac - rigtig god fornøjelse!
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til hjemmelavet Big Mac burger
Big Mac dressing
1,5 dl mayonnaise light
1/2 dl sød gul sennep
2 finthakkede drueagurker
1 tsk hvidvinseddike
1/2 fed finthakket hvidløg
1 tsk paprika
Burgerindhold
2 drueagurker skåret i skiver
1/2 hakket icebergsalat
8 skiver ost
1 kg hakket oksefars
4 burgerboller med sesam