Havregrynskugler med finthakkede mandler og chokoladestykker
Kan være klar om 1 time og 20 minutterLæg smør og den mørke chokolade i en skål og giv det 1 minut på halv styrke i mikrobølgeovnen. Det plejer at være nok til at smørret er varmt nok til at smelte chokoladen, hvis du lige lader det stå og rører rundt en gang i mellem.
Hak mandlerne og den hvide chokolade fint og hæld alle ingredienser i en stor skål og rør godt rundt. En køkkenmaskine er rigtig god her, for blandingen bliver meget tyk og stiv.
Læg blandingen på et stykke bagepapir og pres massen ud til den er 1-2 cm høj. Læg et andet stykke bagepapir over og sæt pladen i køleskabet.
Skulle du nu få lyst til at lave noget lidt sundere, så prøv lige de her havregrynskugler, der er overraskende gode.
Efter en time i køleskabet tager du pladen ud, fjerner bagepapiret og lægger massen på et stort skærebræt. Skær først en række stænger på den ene led og så den anden led - vupti, så er der havregrynskugler på ingen tid! Man kan godt trille hver enkelt havregrynskugle, men det er ikke nødvendigt.
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til havregrynskugler
100 g mørk chokolade
25 g smør
6 dl havregryn
2 1/2 dl flormelis
6 spsk kakao
1/2 dl rørsukker
1/2 dl hakkede mandler
50 g hakket hvid chokolade
1 dl letmælk