Billede af Æbletærte

Æbletærte med kanel og creme fraiche

Kan være klar om 2 timer

Kom melet i en stor skål og riv smørret groft på et rivejern ned i melet. Bland det godt sammen med sukker, vaniljesukker og ingefær inden du tilsætter æg og vand og samler dejen. Du skal ikke ælte dejen - bare lige samle den så den er ensartet.

Læg et stykke folie over skålen og sæt den i køleskabet i en times tid.

Tag dejen ud, del den i to dele og rul hver del rund og flad så den er lidt større end din tærteform. Smør tærteformen, læg den ene dejplade i bunden og pres dejen op ad siderne.

Skyl æblerne, skræl dem og skær dem over på langs. Fjern kernehuset og læg æblerne på den flade side. Læg den anden dejskive på som låg og tryk den fast i kanterne.

Brug vand til at pensle tærten med og drys lidt sukker blandet med kanel over den. Sæt tærten på en rist og bag den midt i ovnen ved 200 grader i 35-45 minutter.

Vent med at servere tærten til den er kølet ned og server med lidt creme fraiche. Velbekomme!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til Æbletærte


150 g smør
240 g / 4 dl hvedemel
125 g / 1,5 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand

4 æbler

Tilbehør
Creme fraiche 9%