Billede af baguette

Baguette koldhævet

Kan være klar om 6 timer

Mel og iskoldt vand røres sammen med smuldret gær og salt. Det er nemmest at bruge en håndmixer på laveste trin for at få gæren æltet godt nok ind i dejen.

Læg dejen i en skål, sæt folie over og lad den ligge 5 timer i køleskabet.

Dejen deles i 3 klumper, der formes til aflange brød. Sno dem et par gange, så de holder formen og drys med citronpeber og flagesalt. Skær 3-4 snit tværs over toppen af dejen.

Tænd ovnen på 275°. Lad dejen efterhæve i 20 min.

Bag flütene ved 275° i 8 min, skru ned på 200° og bag videre i 20 min.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til baguette


800 g hvedemel
5 dl iskoldt vand
15 g gær
2 tsk salt