Billede af snobrød

Snobrød med hvedemel

Kan være klar om 1 time

Forleden var vi på skovtur med alle forældrene og børnene fra min ældste søns klasse. Han er kun 6 år så han går i 0. klasse og det føles som lang tid siden han har set alle sine kammerater her under lockout'en. Derfor var det perfekt at vi alle kunne mødes til en god skovtur med lege og gåture i det midtjyske skovområde omkring Hald Sø.

Vi sluttede dagen af med at lave et stort bål, hvor vi varmede pølser og snobrød og det var superhyggeligt! Her kommer mine 9 tips til, hvordan dine snobrød bliver bedst og selvfølgelig inklusive en opskrift på en god snobrødsdej:

9 tips til det bedste snobrød




  1. Tænd bålet en time i forvejen inden I skal lave snobrødene så det kan nå at brænde ned til gløder.

  2. Find nogle pinde, der er lange nok så børnene ikke skal sidde for tæt på flammerne. Gerne 1,5 meter.

  3. Pil eller skær barken af ca. 20 cm fra spidsen af pinden.

  4. Hold den bare træspids ind i ilden et øjeblik, så træet bliver brændt en smule - det forhindrer at træsaften trænger ud i brødet og giver en bitter smag. Tak til Spejder-Torben for dette tip! ;-)

  5. Sørg for at pindene er tykke nok til at kunne holde vægten af snobrødet - den skal gerne være ca 1 cm tyk.

  6. Hold snobrødene over gløderne, ikke over flammerne, ellers når snobrødene ikke at blive bagte inden i før overfladen er brændt sort.

  7. Undgå at dejen er for tyk rullet om pinden ellers tager det for lang tid at bage. Husk også at lukke hullet for enden af pinden, hvis du gerne vil kunne putte fyld i snobrødet når det er bagt.

  8. Husk at dreje pinden så snobrødet bliver bagt jævnt over hele overfladen.

  9. Prøv at banke på snobrødet - når det lyder lidt hult så er det færdigt.



Opskrift



Først tænder du bålet. Derefter går du i gang med dejen til snobrødene.

Start med at hælde 3 dl kold vand i en kasserolle og varm det forsigtigt op til det er lunkent. Brug ikke varmt vand fra hanen - det indeholder for mange bakterier til madlavning. Derefter hælder du olivenolie i og smuldrer gæren ud i vandet.

Når olien og gæren er opløst i vandet, hælder du det meste af hvedemelet i så det bliver til en dej. Rør det sammen så dejen bliver tilpas nem at ælte, dvs. ikke for klistret (i så fald tilføjer du mere mel) og ikke for tung og tør.

Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål og lad den stå og hæve under et rent viskestykke i en halv times tid.

Opskriften her passer til 5 snobrød, så er I meget sultne skal I nok fordoble opskriften og varme nogle pølser over bålet også, så alle bliver mætte. God appetit og god tur i skoven! :-)


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til snobrød


Snobrød
ca. 500 gram hvedemel
25 gram gær (en halv pakke)
1 tsk fint salt

1 spsk olivenolie
3 dl vand

Tilbehør:
Ketchup
Pølser