Billede af tomatsuppe

Tomatsuppe med friske tomater, gulerødder og en smule fløde

Kan være klar om 45 min

Til denne lækre, cremede og autentiske italienske tomatsuppe skal du først varme olien op i en stor gryde. Så svitser du finthakkede løg og gulerødder indtil de er bløde, tilsætter derefter hvidløg og rører godt rundt inden du kort efter hælder groftskårne tomater i sammen med kyllingebouillonen.

Hæld basilikum og timian i, skru ned for varmen og lad tomatsuppen stå og simre i 20 minutter under låg.

Blend suppen til den er helt ensartet. Hæld fløden ved, rør godt rundt og smag suppen til med salt og peber. Når du serverer suppen så dryp nogle dråber fløde hen over den - det pynter rigtig fint.

Tip: Du kan evt. drysse revet parmesanost hen over suppen i stedet for fløden. Det smager også rigtig lækkert. Prøv også vores lækre kartoffelsuppe, den gode champignonsuppe eller, hvis du er til fisk, rejer og muslinger - fiskesuppe. God appetit!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til tomatsuppe


2 spsk olivenolie
1 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
16 friske tomater eller 4 dåser tomater

1 liter kyllingebouillon

1/2 tsk tørret eller frisk timian
1 dl friskhakket basilikum

2 dl fløde

Salt og friskkværnet peber