Opskrift
Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt og rør gæren i. Lad det trække i 5 min. og tilsæt derefter creme fraiche.
Hæld mel i en stor skål, smuldr margarinen heri og tilsæt salt, vand, gær og fromage frais fra gryden og æg. Slå dejen sammen og tilsæt evt. mere mel, så dejen er tilpas fast mens den æltes i et par minutter.
Lad dejen hæve i 30 min.
Del dejen i 3 dele, som rulles ud i cirkler. Hver cirkel deles i 8 trekanter. Læg en smule ost og en halv pølse i den brede ende på hver trekant og rul dejen sammen til et horn.
Tænd ovnen på 225° mens hornene hæver i 15 min.
Pensl pølsehornene med mælk og bag dem i 12 min ved 225°.
Sundhed
Pølsehorn er en praktisk og velsmagende løsning, men ernæringsmæssigt er det en energifyldt og forholdsvis salt snack.
Dejen er gjort lidt lettere med fromage frais, hvilket trækker op
Pølserne bidrager med protein, men også en del mættet fedt og salt, især hvis der bruges traditionelle wienerpølser
Brøddelen giver hurtige kulhydrater og begrænset fiber, medmindre fuldkorn anvendes
Alt i alt en balanceret snack i små mængder, men ikke velegnet som daglig hovedmåltid uden tilføjelse af grønt eller sundere sides.
Ingredienser
1 dl vand
50 g gær
2 dl fromage frais
425 g mel
1 tsk salt
75 g margarine
12 pølser
1 æg
Allergener
Gluten (hvedemel), mælk (fromage frais, margarine – afhængigt af mærke), æg, muligvis selleri (i pølser), evt. soja (i margarine eller pølser)