>

>

Pølsehorn 24 stk

75 minutter

75 minutter

|

|

10 personer

10 personer

Pølsehorn 24 stk

Pølsehorn 24 stk

"8 gode og sprøde pølsehorn. Perfekte til børnefødselsdage og dagen efter. Hornene kan fryses."

"8 gode og sprøde pølsehorn. Perfekte til børnefødselsdage og dagen efter. Hornene kan fryses."

Opskrift af Lars Holmgaard

Børnevenlig

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

5 kr

5 kr

|

|

550 g CO2e

550 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

13% protein

|

47% fedt

|

40% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

500 kcal

500 kcal

Loading...

75 minutter

|

10 personer

Pølsehorn 24 stk

8 gode og sprøde pølsehorn. Perfekte til børnefødselsdage og dagen efter. Hornene kan fryses.

Pris per person

5 kr

550 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

13% protein

47% fedt

40% kulhydrat

500 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt og rør gæren i. Lad det trække i 5 min. og tilsæt derefter creme fraiche.

Hæld mel i en stor skål, smuldr margarinen heri og tilsæt salt, vand, gær og fromage frais fra gryden og æg. Slå dejen sammen og tilsæt evt. mere mel, så dejen er tilpas fast mens den æltes i et par minutter.

Lad dejen hæve i 30 min.

Del dejen i 3 dele, som rulles ud i cirkler. Hver cirkel deles i 8 trekanter. Læg en smule ost og en halv pølse i den brede ende på hver trekant og rul dejen sammen til et horn.

Tænd ovnen på 225° mens hornene hæver i 15 min.

Pensl pølsehornene med mælk og bag dem i 12 min ved 225°.

Sundhed

Pølsehorn er en praktisk og velsmagende løsning, men ernæringsmæssigt er det en energifyldt og forholdsvis salt snack.

  • Dejen er gjort lidt lettere med fromage frais, hvilket trækker op

  • Pølserne bidrager med protein, men også en del mættet fedt og salt, især hvis der bruges traditionelle wienerpølser

  • Brøddelen giver hurtige kulhydrater og begrænset fiber, medmindre fuldkorn anvendes
    Alt i alt en balanceret snack i små mængder, men ikke velegnet som daglig hovedmåltid uden tilføjelse af grønt eller sundere sides.

Ingredienser

  • 1 dl vand

  • 50 g gær

  • 2 dl fromage frais

  • 425 g mel

  • 1 tsk salt

  • 75 g margarine

  • 12 pølser

  • 1 æg

Allergener

Gluten (hvedemel), mælk (fromage frais, margarine – afhængigt af mærke), æg, muligvis selleri (i pølser), evt. soja (i margarine eller pølser)

Kommentarer

Kommentarer

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dk

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dk

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk