Opskrift
Oliventapenade koster en formue i butikkerne, men det kan laves meget billigere og bedre selv. Køb et stort glas sorte oliven og hæld ca. en halv liter af dem i en blender sammen med et fed hvidløg og en halv deciliter olivenolie. Kør løs indtil tapenaden har en fin ensartet konsistens og smag til med salt og friskkværnet peber. Ja, så nemt er det!
Spis oliventapenaden som tilbehør til noget lækkert brød. God fornøjelse!
Sundhed
Oliventapanade er rig på sunde, umættede fedtsyrer fra både oliven og olivenolie. Den indeholder stort set ingen kulhydrater eller protein, og er meget energitæt – derfor bør den nydes i små mængder, som en smagsgiver. Den er plantebaseret, fri for tilsætningsstoffer og passer fint ind i en middelhavsagtig kost, som er i tråd med de danske kostråd – i moderate mængder.
Ingredienser
5 dl sorte oliven
1 fed hvidløg
0,5 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Allergener
Ingen deklarationspligtige allergener (forudsat at oliven ikke er fyldt med fx mandler eller ost)