>

>

Kanelsnegle med marcipanbund.

120 minutter

120 minutter

|

|

8 personer

8 personer

Kanelsnegle med marcipanbund.

Kanelsnegle med marcipanbund.

"Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et cremet twist fra marcipanen – som en varm krammer i snegleform"

"Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et cremet twist fra marcipanen – som en varm krammer i snegleform"

Opskrift af Lars Holmgaard

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

5 kr

5 kr

|

|

450 g CO2e

450 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

6% protein

|

50% fedt

|

44% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

370 kcal

370 kcal

Loading...

120 minutter

|

8 personer

Kanelsnegle med marcipanbund.

Blød og smørmættet med sødmefuld kanelduft og et cremet twist fra marcipanen – som en varm krammer i snegleform

Pris per person

5 kr

450 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

6% protein

50% fedt

44% kulhydrat

370 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Skær smørret i små stykker og bland det sammen med melet i en skål. Lun mælken i en gryde til det er fingervarmt og opløs gæren deri.

Pisk æg, sukker, salt og vaniliekorn sammen i en skål og hæld det i melblandingen sammen med mælkeblandingen.

Ælt dejen smidig og glat, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hæve til den er dobbelt så stor.

Sæt ovnen på 200°. Til fyldet røres smør, revet marcipan, sukker og kanel sammen. Rul dejen ud mellem 2 stykker film, fordel fyldet og rul dem sammen ved hjælp af filmen på den lange led. For at de ikke flyder ud, så læg dem i muffinforme af papir.

Skær dem i 2 cm tykke skiver og læg dem i papirformene. Lad dem hæve til dobbeltstørrelse, pensl med let sammenpisket æg og bag dem på nederste rille i 12-15 minutter.

Der bliver 12-16 kanelsnegle.

Sundhed

Kanelsnegle er en klassisk sød bagværksdelikatesse, som ikke har sundhed som primært formål – og det er helt okay! De er energirige, fedtholdige og sukkerholdige, og hører bedst hjemme som en lejlighedsvis nydelse. Dog er de lavet med ganske få og ægte råvarer, hvilket giver dem en bedre ernæringsprofil end mange købevarianter med tilsætningsstoffer.

Ingredienser

  • 80 g smør

  • 250 g mel

  • 1 dl letmælk

  • 20 g gær

  • 1 æg

  • 20 g sukker

  • 1 tsk groft salt

  • Korn af ½ stang vanilie

Fyld

  • 100 g smør

  • 50 g marcipan

  • 100 g sukker

  • 2 spsk kanel

  • Æg til pensling

Allergener

Gluten (hvedemel), mælk (smør, mælk), æg, nødder (marcipan = mandler)

Kommentarer

Kommentarer

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dk

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dk

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk