Opskrift
Skær smørret i små stykker og bland det sammen med melet i en skål. Lun mælken i en gryde til det er fingervarmt og opløs gæren deri.
Pisk æg, sukker, salt og vaniliekorn sammen i en skål og hæld det i melblandingen sammen med mælkeblandingen.
Ælt dejen smidig og glat, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hæve til den er dobbelt så stor.
Sæt ovnen på 200°. Til fyldet røres smør, revet marcipan, sukker og kanel sammen. Rul dejen ud mellem 2 stykker film, fordel fyldet og rul dem sammen ved hjælp af filmen på den lange led. For at de ikke flyder ud, så læg dem i muffinforme af papir.
Skær dem i 2 cm tykke skiver og læg dem i papirformene. Lad dem hæve til dobbeltstørrelse, pensl med let sammenpisket æg og bag dem på nederste rille i 12-15 minutter.
Der bliver 12-16 kanelsnegle.
Sundhed
Kanelsnegle er en klassisk sød bagværksdelikatesse, som ikke har sundhed som primært formål – og det er helt okay! De er energirige, fedtholdige og sukkerholdige, og hører bedst hjemme som en lejlighedsvis nydelse. Dog er de lavet med ganske få og ægte råvarer, hvilket giver dem en bedre ernæringsprofil end mange købevarianter med tilsætningsstoffer.
Ingredienser
80 g smør
250 g mel
1 dl letmælk
20 g gær
1 æg
20 g sukker
1 tsk groft salt
Korn af ½ stang vanilie
Fyld
100 g smør
50 g marcipan
100 g sukker
2 spsk kanel
Æg til pensling
Allergener
Gluten (hvedemel), mælk (smør, mælk), æg, nødder (marcipan = mandler)