Opskrift
Skær avocadoerne over i halve, pil stenen ud og skrab indholdet ud med en ske. Hak koriander, hvidløg, løg, tomater og chili i fine stykker og rør det sammen med avocadoerne. Hvis de er meget modne kan du snildt bare mose dem med en gaffel, ellers kør det hele i en food processor og hak det ganske kort i pulser. Pas på ikke at gøre det for meget.
Bland guacamoloen med saften fra citronen, så undgår du at dippen bliver brun.
Serveres som tilbehør til chips og mexicanske retter. Husk også at prøve vores lækre hjemmelavede salsadip.
Tip: Der bliver ca. 500 gram dip af opskriften.
Sundhed
Guacamole er en næringsrig og plantebaseret ret fyldt med sunde fedtsyrer, kostfibre, vitaminer og mineraler. Den overholder de danske kostråd og er et godt alternativ til mere forarbejdede dips og dressinger. Serveret i moderate mængder er den både sund og mættende.
Ingredienser
3 avocado
1 fed hvidløg
1/2 løg
2 tomater
1/2 grøn chili
10 blade frisk koriander
1/2 citron
Allergener
Ingen.