Opskrift
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt 2 dl mælk - lad det koge op inden resten af mælken tilsættes. Tag gryden af blusset.
Smuldr gær i en skål, tilsæt sukker og pres det sammen. Når blandingen bliver flydende og sukkeret er helt opløst, røres den lune mælkeblanding i. Tilsæt derefter melet og ælt det hele sammen.
Lad dejen hæve i 20 min.
Form ca 20 boller og lad dem hæve i 20 min. Pensl med æg.
Bag bollerne i 15-20 min ved 200°.
Sundhed
Disse boller er fine som del af et mellemmåltid eller hyggestund, men ikke fuldt i tråd med de danske kostråd:
⚠ Lavt indhold af fuldkorn og kostfibre
⚠ Relativt meget hvidt mel og lidt tilsat sukker
✅ Indeholder mælk og æg, som giver protein og mikronæringsstoffer
✅ Ikke højt i mættet fedt (pga. margarine frem for smør)
Ingredienser
100 g margarine
5 dl mælk
4 spsk sukker
50 g gær
800 g hvedemel
1 æg
Allergener
Gluten (hvedemel)
Mælk (mælk og margarine)
Æg
(Margarine kan også indeholde spor af soja – afhængigt af mærket)