>

>

Agurkesalat med friske agurker

15 minutter

15 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Dansk opskrift
Dansk opskrift

Agurkesalat med friske agurker

Agurkesalat med friske agurker

"Overraskende nem agurkesalat og meget bedre end industriprodukterne"

"Overraskende nem agurkesalat og meget bedre end industriprodukterne"

Opskrift af Lars Holmgaard

Supernem

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

2 kr

2 kr

|

|

30 g CO2e

30 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

2% protein

|

0% fedt

|

98% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

20 kcal

20 kcal

Loading...

15 minutter

|

4 personer

Dansk opskrift
Dansk opskrift

Agurkesalat med friske agurker

Overraskende nem agurkesalat og meget bedre end industriprodukterne

Pris per person

2 kr

30 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

2% protein

0% fedt

98% kulhydrat

20 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Jeg har efterhånden opdaget at mange af de ting, som vi køber færdiglavede i supermarkedet fordi vi tror det er hurtigere og nemmere, slet ikke tager så lang tid at lave selv, som vi frygtede. I jagten på at lave den ultimative opskrift på hjemmelavede hotdogs, så prøvede jeg mig frem med en simpel og hurtig opskrift på hjemmelavet agurkesalat, man ikke behøver den store kokkeuddannelse for at lave og som ikke behøver blive hverken kogt eller lagret i lang tid for at blive god. Og det lykkedes!

I en mellemstor skål hælder du 1 dl vand og 1 dl eddike i sammen med 2 spsk sukker. Der er ingen grund til at købe den dyreste eddike - det er samme produkt, der er i. Dog har jeg valgt en eddike uden farvestoffer i af rent principielle grunde.

Tilføj 1/2 tsk salt og kværn et godt drøn peber i skålen. Rør rundt med en ske indtil sukkeret og saltet er helt opløst.

Find derefter en god, stor agurk og riv den i tynde skiver på et rivejern. Hæld agurkeskiverne ned i skålen og sæt låg på skålen eller dæk den med folie indtil agurkesalaten skal bruges.

Du kan sådan set spise agurkesalaten med det samme, men den bliver kun bedre af at stå i køleskabet i et par timer inden servering. Nemmest og bedst er det faktisk at lave den aftenen før, så det rigtigt kan stå og trække. Det gør også at arbejdet er noget hurtigere og nemmere, når du fx. skal lave de omtalte hotdogs jeg nævnte før. Agurkesalaten er også formidabel til en god kylling med brun sovs og kartofler.

God appetit! :-)

Sundhed

Syltede agurker er en let og fedtfattig tilbehørsret med meget få kalorier. Den er rig på smag, men med lav næringsværdi, da agurken mest består af vand. Indholdet af sukker og salt gør retten mindre egnet i store mængder ved hyppig indtagelse, men i små portioner er den et fint syrligt-sødt supplement. Retten følger de officielle kostråd i kraft af sit lave fedtindhold og sin funktion som grøntsagstilbehør, dog med forbehold for sukkerindholdet.

Ingredienser

  • 1 agurk

  • 1 dl lagereddike (uden farve)

  • 1 dl vand

  • 2 spsk sukker

  • 1/2 tsk salt

  • Friskkværnet peber

Allergener

Ingen kendte allergener.

Kommentarer

Kommentarer

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dk

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dk

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk