>

>

Pasta med friske ærteskud

50 minutter

50 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Pasta med friske ærteskud

Pasta med friske ærteskud

"Frisk, grøn og cremet med et pift af citron og chili – og med de sprødeste, gyldne hvidløgsbrødkrummer som prikken over i’et"

"Frisk, grøn og cremet med et pift af citron og chili – og med de sprødeste, gyldne hvidløgsbrødkrummer som prikken over i’et"

Opskrift af Lars Holmgaard

Vegetar

Billede af pasta med friske ærteskud
Billede af pasta med friske ærteskud

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

19 kr

19 kr

|

|

700 g CO2e

700 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

14% protein

|

45% fedt

|

41% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

670 kcal

670 kcal

Loading...

50 minutter

|

4 personer

Pasta med friske ærteskud

Frisk, grøn og cremet med et pift af citron og chili – og med de sprødeste, gyldne hvidløgsbrødkrummer som prikken over i’et

Billede af pasta med friske ærteskud
Billede af pasta med friske ærteskud

Pris per person

19 kr

700 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

14% protein

45% fedt

41% kulhydrat

670 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Ristede brødkrummer med hvidløg

Varm lidt olivenolie op på en stor pande ved middelhøj varme. Riv det ene fed hvidløg fint eller kør det gennem en hvidløgspresser ned på panden. Steg det ganske kort under konstant omrøring til det begynder at dufte.

Tilsæt brødkrummer og steg videre mens du rører, indtil de er gyldne og sprøde, 5–7 minutter. Hæld blandingen i en skål og rør lidt salt og revet skal fra en halv citron i.

Ærtepesto

Varm solsikkekernerne på den varme pande i nogle minutter indtil de begynder at dufte og lige netop tage farve.

Kom ærteskud, persille, dild, feta, ristede solsikkekerner, citronsaft og resten af den revede skal og et grofthakket hvidløg i en blender eller fodprocessor. Kør det i korte pulser til det hele er finthakket. Det kræver lidt tålmodighed fordi det kan være svært at få den store mængde urter til at falde til bunden, men det hjælper når du tilsætter en halv til en hel dl olivenolie. Blend videre i et par minutter indtil det hele er glat og cremet. Rør chiliflager og smag til med salt. Sæt ærtepestoen til side.

Kog pastaen

Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, til den er al dente. Hæld vandet fra, men gem kogevandet.

Bland pesto og pasta

Kom pastaen tilbage i gryden og tilsæt ærtepestoen, revet parmsean, smør og 1 dl af det gemte kogevand fra pastaen. Rør rundt, til smørret er smeltet og pastaen er jævnt dækket af saucen. Tilsæt evt. mere af kogevandet lidt ad gangen, hvis saucen virker for tyk.

Top retten med de ristede brødkrummer og pynt evt. med lidt ekstra ærteskud og et drys chiliflager.

Sværhedsgrad

Middel – kræver flere trin og brug af blender/foodprocessor, men teknikkerne er tilgængelige.

Sundhed

Retten er rig på friske krydderurter, fibre og sunde fedtsyrer fra olivenolie og solsikkekerner. Ærteskud og persille giver masser af vitaminer og mineraler, og selvom retten indeholder ost og smør, balanceres det af de mange grønne ingredienser. Den lever i høj grad op til de danske kostråd – særligt hvis du vælger fuldkornspasta.

Ingredienser

1/2 dl ekstra jomfruolivenolie

2 fed hvidløg

2 dl friske brødkrummer

Lidt salt


Fintrevet skal og saft fra en citron

1 liter løst pakkede friske ærteskud (passer med en pose), plus lidt ekstra til pynt, hvis ønsket

1,5 dl persilleblade

1,5 dl dildkviste

50 g feta, revet (ca. 1 dl)

0,5 dl saltede, ristede solsikkekerner


450 g pasta fx radiatori

30 g revet parmesan

1 spsk smør


Lidt chiliflager

Allergener

Gluten (pasta, brødkrummer), mælk (feta, parmesan, smør)

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn