>

>

Waldorfsalat - hjemmelavet og fedtfattig med friske vindruer, æbler og creme fraiche

30 minutter

30 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Waldorfsalat - hjemmelavet og fedtfattig med friske vindruer, æbler og creme fraiche

Waldorfsalat - hjemmelavet og fedtfattig med friske vindruer, æbler og creme fraiche

"Lækkert tilbehør til andestegen"

"Lækkert tilbehør til andestegen"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af waldorfsalat
Billede af waldorfsalat

Loading...

30 minutter

|

4 personer

Waldorfsalat - hjemmelavet og fedtfattig med friske vindruer, æbler og creme fraiche

Lækkert tilbehør til andestegen

Lækkert tilbehør til andestegen

Af Lars Holmgaard

Billede af waldorfsalat
Billede af waldorfsalat

Pris per person

0 kr

0 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

0% protein

0% fedt

0% kulhydrat

0 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Da min svigermor lavede waldorfsalat for mange år siden, var der ikke noget, der hed stenfri druer, så hun stod og pillede stenene ud af hver enkelt drue, hvilket var et kæmpe arbejde når der skulle laves waldorfsalat til 10 personer. Sådan er det heldigvis ikke mere - hurra for stenfri druer, hvilket gør det noget nemmere og hurtigere at lave waldorfsalat.

Bland creme fraiche med sukker og salt

Du starter med at hælde bøtten med creme fraiche i en stor skål og blander det med sukker og salt.

Hak æbler, vinduer og valnødder

Flæk æblerne (det er bedst, hvis du ikke skræller dem), fjern kernehuset og skær æblerne i tern på ca. 1 cm. Skær vindruerne i halve og rør det hele i skålen sammen med groft hakkede valnødder og skiveskåret selleri. Personligt bryder jeg mig ikke om smagen af selleri, så jeg laver det altid uden, men det er selvfølgelig helt op til dig. Det smager glimrende uden selleri, skulle jeg lige hilse og sige!

Sæt waldorfsalaten på køl indtil den skal serveres og voila, så er der lækker og frisk waldorfsalat!

Ingredienser

  • 250 g stenfri grønne vindruer

  • 3 æbler

  • 50 g valnødder

  • 1 stang bladselleri

  • 1 spsk sukker

  • 1/2 tsk fint salt

  • 500 g creme fraiche 6% (en bøtte)

Allergener

Historie

Waldorfsalat er en klassisk og elegant salat, der har sin oprindelse i det sene 19. århundrede. Den blev første gang serveret i 1893 på det prestigefyldte Waldorf Hotel i New York City, skabt af hotellets maître d'hôtel, Oscar Tschirky. Den oprindelige opskrift bestod af blot tre ingredienser: æbler, bladselleri og mayonnaise.

I årene efter sin introduktion blev salaten hurtigt populær og fandt vej til mange middagsborde. I løbet af 1920'erne blev valnødder tilføjet til opskriften, hvilket tilføjede en nøddeagtig dybde og tekstur til den ellers enkle salat. Senere variationer inkluderede ingredienser som druer, pærer og flødeskum, hvilket gjorde salaten endnu mere alsidig og tilpasselig til forskellige smagspræferencer. ​

I Danmark har Waldorfsalat især fundet sin plads som tilbehør til vildtretter og festlige lejligheder. Den danske version inkluderer ofte vindruer og flødeskum, hvilket giver en sødere og mere cremet smagsprofil.

I dag findes der mange variationer af Waldorfsalat, herunder sundere og mere fedtfattige versioner, hvor mayonnaise erstattes med yoghurt eller andre lettere dressinger. Disse moderne fortolkninger bevarer salatens klassiske elementer, samtidig med at de imødekommer nutidens ernæringsmæssige præferencer.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn