Billede af stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler på en god halv time

Kan være klar om 35 min

Tænd ovnen og sæt den på 225 grader.

Skræl kartoflerne, skyl dem og hæld dem i en gryde med vand, der lige når op over kartoflerne. Skru op for blusset og når kartoflerne koger skruer du ned så de kun lige står og småkoger.

Når du har sat kartoflerne over, lægger du flæskeskiverne på en rist i midten af ovnen og sætter en bradepande under. Der drypper rigtig meget fedtstof ned fra flæskeskiverne så det er en god idé at lægge et stykke bagepapir i bradepanden som suger fedtstoffet til sig.

Den stegte flæsk skal have ca. 30 minutter i ovnen og når kartoflerne er ved at være færdige efter ca. 20 minutter, hælder du vandet over i en skål - det skal bruges til sovsen. Jeg plejer at fylde koldt vand i gryden med kartofler og lade det stå i 10 sekunder inden jeg hælder det ud igen. Det gør at kartoflerne ikke koger videre og bliver melede.

Smelt margarinen i en kasserolle og drys melet ned i mens du pisker. Tilsæt mælken lidt efter lidt og fortynd sovsen med kartoffelvand indtil den er tilpas tyk. Smag til med salt og peber. Hak persillen og drys den i sovsen et par minutter inden servering.

Tip: Stegt flæsk er en ret, hvor man bør drikke en god øl til - fx. en hvedeøl. God fornøjelse!


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til stegt flæsk med persillesovs


500 g flæsk i skiver

50 g margarine
1-2 tsk hvedemel
3 dl letmælk
2 dl kartoffelvand
1 dusk persille

1 kg kartofler