>

>

Scrambled eggs med ristede tomater og champignon

25 minutter

25 minutter

|

|

2 personer

2 personer

Amerikansk opskrift
Amerikansk opskrift

Scrambled eggs med ristede tomater og champignon

Scrambled eggs med ristede tomater og champignon

"Fløjlsbløde æg med syrlig creme fraiche, saftige tomater og smørstegte svampe – en elegant og rolig start på dagen"

"Fløjlsbløde æg med syrlig creme fraiche, saftige tomater og smørstegte svampe – en elegant og rolig start på dagen"

Opskrift af Lars Holmgaard

Vegetar

Billede af scrambled eggs med tomater og champignon
Billede af scrambled eggs med tomater og champignon

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

13 kr

13 kr

|

|

350 g CO2e

350 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

23% protein

|

60% fedt

|

17% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

370 kcal

370 kcal

Loading...

25 minutter

|

2 personer

Amerikansk opskrift

Scrambled eggs med ristede tomater og champignon

Fløjlsbløde æg med syrlig creme fraiche, saftige tomater og smørstegte svampe – en elegant og rolig start på dagen

Fløjlsbløde æg med syrlig creme fraiche, saftige tomater og smørstegte svampe – en elegant og rolig start på dagen

Af Lars Holmgaard

Billede af scrambled eggs med tomater og champignon
Billede af scrambled eggs med tomater og champignon

Pris per person

13 kr

350 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

23% protein

60% fedt

17% kulhydrat

370 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Smelt lidt smør eller olivenolie på en pande og læg champignonerne sammen med cherrytomaterne - lad dem blive på stilkene.

Knald æggene ud i en kold gryde og tilsæt smør - sæt gryden på svagt blus. Rør rundt med en kagespatel, tag gryden fra varmen, rør rundt og sæt den tilbage på blusset igen. Fortsæt til æggeblandingen stadig er svampet men endnu ikke helt stivnet. Tag gryden af varmen og rør godt rundt.

Tilsæt creme fraiche, hakket purløg, en anelse salt og peber og server på brød, sammen med champignoner og tomater (lad stilken blive på). Server de scrambled eggs til en god brunch!

Tip: Har du prøvet den gode æggekage?

Sværhedsgrad

Let – kræver kun almindelig pandehåndtering og lidt timing.

Sundhed

Denne brunch er proteinfyldt, lav på kulhydrater og rig på vitaminer fra champignon og tomater. Røræg med lidt creme fraiche og smør giver både smag og mæthed, men også mættet fedt – dog i moderate mængder. Der er godt med B-vitaminer, D-vitamin og antioxidanter i både æg og grønt. Ønskes mere fibre og fuld mæthed, kan man tilføje en skive fuldkornsbrød eller avocado. Alt i alt en sund og nærende brunch med god balance, især til en rolig weekendmorgen.

Ingredienser

  • 10 champignon

  • 10 cherrytomater på stilke

  • 4 æg

  • 20 g smør

  • 2 spsk creme fraiche

  • 2 skiver mørkt toastbrød

  • Frisk purløg

  • Salt, peber

Allergener

Æg, mælk (smør, creme fraiche)

Historie

Scrambled eggs med ristede tomater og champignon er en moderne fortolkning af en klassisk morgenmadsret, der kombinerer bløde røræg med saftige grøntsager for en smagfuld og nærende start på dagen.​

Æggets rejse gennem historien

Æg har været en grundsten i menneskets kost i tusindvis af år. I det gamle Iran blev æggeblommer blandet med mælk og krydderier, mens franskmændene i det 17. århundrede udviklede omeletten – en ret bestående af æg, svampe, grøntsager og ost . Disse tidlige æggeretter lagde grunden for det, vi i dag kender som røræg eller scrambled eggs.​

Grøntsagernes rolle i morgenmaden

Tilføjelsen af ristede tomater og champignon til røræg er en nyere udvikling, der afspejler en voksende interesse for at inkludere flere grøntsager i morgenmåltidet. Tomater tilføjer en sødme og syrlighed, mens champignon bidrager med en umamirig dybde, der komplementerer æggenes blødhed. Denne kombination er ikke kun velsmagende, men også rig på vitaminer og antioxidanter.​

En moderne brunchklassiker

I opskriften her tilberedes røræggene langsomt ved lav varme med smør, hvilket giver en cremet konsistens. Tilsætningen af creme fraiche og frisk purløg tilføjer en frisk og let syrlig smag. Serveret med smørstegte champignon og ristede cherrytomater på stilk, bliver retten en elegant og mættende brunchoplevelse.​

Denne ret illustrerer, hvordan traditionelle ingredienser kan kombineres på nye måder for at skabe moderne klassikere, der tilfredsstiller både smagsløg og ernæringsmæssige behov.​

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn