>

>

Rejecocktail med tigerrejer og hjemmelavet fedtfattig dressing

20 minutter

20 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Rejecocktail med tigerrejer og hjemmelavet fedtfattig dressing

Rejecocktail med tigerrejer og hjemmelavet fedtfattig dressing

"Frisk, let spicy og cremet med en dejlig balance mellem havets sødme og citrusens syrlighed – klassisk med et moderne twist"

"Frisk, let spicy og cremet med en dejlig balance mellem havets sødme og citrusens syrlighed – klassisk med et moderne twist"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af rejecocktail
Billede af rejecocktail

Pris, CO2 og kød per person

Pris, CO2 og kød per person

21 kr

21 kr

|

|

800 g CO2e

800 g CO2e

|

150 g kød

150 g kød

|

Energifordeling

Energifordeling

36% protein

|

38% fedt

|

26% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

230 kcal

230 kcal

Loading...

20 minutter

|

4 personer

Rejecocktail med tigerrejer og hjemmelavet fedtfattig dressing

Frisk, let spicy og cremet med en dejlig balance mellem havets sødme og citrusens syrlighed – klassisk med et moderne twist

Frisk, let spicy og cremet med en dejlig balance mellem havets sødme og citrusens syrlighed – klassisk med et moderne twist

Af Lars Holmgaard

Billede af rejecocktail
Billede af rejecocktail

Per person:

21 kr

800 g CO2e

150 g kød

Energifordeling

36% protein

38% fedt

26% kulhydrat

230 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Rejecocktail var et stort hit i 80'erne og jeg fik lige lyst til at lave den her for nyligt, så her er min opskrift på klassikeren fra det danske køkken. Det behøver ikke være stenaldermad, tang og umami det hele - vi er ikke så krukkede herhjemme, så tag det smalle slips på, put mousse i håret og tag med på en kulinarisk rejse tilbage til 80'erne inden du kan nå at sige 'bred ymer'!

Det bedste tip til at tø rejerne op hurtigt

Køb en pose frosne rejer og en pose tigerrejer - nemmest hvis begge er kogte. Et tip til at tø dem op hurtigst muligt er at du åbner poserne og hælder rejerne ned i en stor skål med koldt vand. Vandet må IKKE være lunkent eller varmt - det ødelægger rejerne og kan give dig dårlig mave. Undlad også at tø dem op i mikrobølgeovnen. Hvis du har ekstra travlt kan du lade det kolde vand løbe fra vandhanen og ned i skålen, så går det ekstra hurtigt.

Rør dressingen sammen

Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål og sæt det i køleskabet indtil du skal bruge det, så opløses paprikaen bedre med creme fraichen. Dressingen er fedtfattig (du vælger selv fedtprocenten i creme fraichen) og den er en anelse sød med en lille smule chilismag. Du er velkommen til at spice den yderligere op med fx. nogle dråber Tabasco eller chilipulver.

Salat

Tag halvdelen af et iceberg salathoved og hak det meget fint. Vupti, det var salaten.

Anretning

I 80'erne blev rejecocktails serveret i et højt glas, men jeg har nu valgt at lave det på en tallerken denne gang. Du finder 4 tallerkener og lægger lidt icebergsalat nederst på hver. Dernæst fordeler du de små rejer ligeligt og pynter med nogle få tigerrejer på toppen. Træk en generøs stribe dressing hen over tallerkenen inden du lægger en grissinistang på tværs.

Så er der serveret rejecocktail! Rigtig god fornøjelse!

Sundhed

Rejecocktailen er proteinrig og relativt fedtfattig, især hvis du vælger fromage frais frem for creme fraiche. Rejer er magre og indeholder gode mængder jod og selen, og iceberg bidrager med friskhed, men begrænset næring. Grissini tilfører sprødhed og lidt kulhydrat, men kan erstattes af grovere alternativer for at øge fibre. Alt i alt en let og fornuftig forret eller frokostret, med god balance mellem smag og næringsindhold.

Ingredienser

Dressing

  • 1,5 dl creme Fraiche eller fromage frais

  • 1 spsk sød chili sauce

  • 1 tsk paprika

  • Saften fra 1/2 lime

  • Friskkværnet salt og peber

  • 500 gr frosne rejer

  • 100 gr store tigerrejer

  • 1/2 iceberg salathoved

  • 4 grissini stænger

Allergener

Historie

Rejecocktail med tigerrejer er en moderne fortolkning af en klassisk forret, der kombinerer tradition med et nutidigt twist. Ved at anvende saftige tigerrejer og en hjemmelavet, fedtfattig dressing bringer denne version friskhed og elegance til bordet.​

Historisk baggrund

Rejecocktailen blev populær i Danmark i 1960’erne og 70’erne, inspireret af det britiske og amerikanske køkken. Traditionelt bestod retten af små rejer serveret på en bund af sprød iceberg-salat, toppet med en cremet thousand island-dressing og pyntet med citron og dild. Den blev ofte anrettet i cocktailglas, hvilket gav retten et festligt udtryk.​

Moderne variationer

I dag eksperimenteres der med forskellige ingredienser og præsentationer for at forny rejecocktailen. Brugen af tigerrejer tilføjer en fyldigere smag og tekstur, mens en let dressing baseret på yoghurt eller skyr reducerer fedtindholdet uden at gå på kompromis med smagen. Tilsætning af elementer som avocado, mango eller friske krydderurter giver retten et friskt og moderne præg.​

Denne opdaterede version af rejecocktailen er ikke kun en hyldest til den klassiske forret, men også et eksempel på, hvordan traditionelle retter kan tilpasses nutidens smagspræferencer og ernæringsmæssige fokus.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn