Osso buco med champignon, hvidvin og kartoffelmos
Kan være klar om 2 timer og 30 minutterDup osso buco stykkerne med køkkenrulle og skær 2-3 snit gennem hinden i kanten, så de ikke krummer sammen under stegningen. Hæld melet på en tallerken og bland det med salt og peber. Dup kødstykkerne deri og steg dem derefter i en stor, varm stegegryde i et par minutter - tag dem derefter op af gryden igen.
Skær løget over i 4 dele, hak hvidløget groft og kom de hele champignon i gryden sammen med krydderurterne - svits det et par minutter. Læg kødstykkerne ned oven på grønsagerne og hæld kalvefonden og hvidvinen ved så det dækker grønsagerne, men ikke kødet. Krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og skru ned på laveste blus. Lad det simre 30 minutter, vend kødet rundt i gryden og tilsæt evt. lidt vand. Lad kødet simre videre i 30 minutter og sluk derefter blusset. Lad kødet stå og trække 20 minutter inden servering.
Kartoffelmos
Kartoflerne koges med havsalt til de lige er møre og ikke længere. Dampes kort af med lidt ekstra vand og kværnes til mos. Kog smør, fløde og mælk op i en gryde sammen med presset hvidløg. Hæld det over kartoflerne og rør rundt med en træske.
Gremolata
Hak persille, hvidløg og revet citronskal og brug blandingen som drys over osso buco'en.
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til osso buco
1 kg kalveskank (som osso buco stykker)
2 dl hvedemel
salt og friskkværnet peber
1 løg
2 fed hvidløg
250 g champignon
2 gulerødder
5 tomater
1 spsk tørret timian
1 tsk oregano
4 laurbærblade
3 dl kalve- eller oksefond
2 dl hvidvin
1 tsk sukker
1 brk tomatpassata
Olivenolie
Kartoffelmos
750 g kartofler
3 spsk havsalt
60 g smør
250 ml madlavningsfløde
1 fed hvidløg
Gremolata
1/2 dl hakket persille
1 fed hvidløg
1/2 tsk revet citronskal