Billede af kartoffelpizza

Kartoffelpizza med frisk rosmarin, mozarella og parmesan

Kan være klar om 1 time

Dej til 2 pizzaer
Hæld vandet i en skål og rør gæren i sammen med saltet og olien. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen til den er fast.

Lad dejen hæve i 30 minutter.

Mens dejen hæver skyller du kartoflerne godt. Brug en kartoffelskræller til at lave papirtynde skiver, eller brug et mandolinjern, hvis du har det. Skær mozarellaen i skiver og pluk nålene af rosmarinkvisten.

Tænd ovnen på 250 grader.

Del dejen i to dele og rul dem flade. Læg dem på hver sit bagepapir (drys gerne papiret med lidt mel først).

Pizzafyld
Fordel mozarellaskiverne på pizzabundene og læg derefter kartoffelskiverne oven på. Drys med nålene fra rosmarinkvistene.

Bag pizzaerne i 15 minutter ved 250 grader indtil pizzabundene er fint gyldne i kanterne og kartoflerne er møre. Drys kartoffelpizzaen med salt og peber og skær pizzaen i fine slices med et godt pizzahjul inden servering. Velbekomme!

Tip: Du kan også drysse lidt revet parmesan på kartoffelpizzaen - det gør den bare endnu bedre. Og her kan du prøve en anden god hjemmelavet pizza med tomatsovs.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til kartoffelpizza


Pizzadej (2 pizzaer)
3,5 dl vand
3 spsk olivenolie
10 g gær
2 tsk salt
500 g hvedemel

Pizzafyld


8 kartofler
250 g mozarella
1 kvist frisk rosmarin