>

>

Karrysuppe med rejer, fersken og chili

20 minutter

20 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Karrysuppe med rejer, fersken og chili

Karrysuppe med rejer, fersken og chili

"En cremet eksplosion af sødme, krydderi og umami – hvor fersknerne danser med chilien i en tropisk twist"

"En cremet eksplosion af sødme, krydderi og umami – hvor fersknerne danser med chilien i en tropisk twist"

Opskrift af Lars Holmgaard

Supernem

Billede af karrysuppe
Billede af karrysuppe

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

23 kr

23 kr

|

|

1.400 g CO2e

1.400 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

20% protein

|

54% fedt

|

26% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

520 kcal

520 kcal

Loading...

20 minutter

|

4 personer

Karrysuppe med rejer, fersken og chili

En cremet eksplosion af sødme, krydderi og umami – hvor fersknerne danser med chilien i en tropisk twist

En cremet eksplosion af sødme, krydderi og umami – hvor fersknerne danser med chilien i en tropisk twist

Af Lars Holmgaard

Billede af karrysuppe
Billede af karrysuppe

Pris per person

23 kr

1.400 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

20% protein

54% fedt

26% kulhydrat

520 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Smelt lidt smør og rist karryen let. Tilsæt løg og hvidløg og svits det kort. Tilsæt hakkede tomater og hønsebouillon og lad det simre i 10 minutter.

Fersknerne hakkes i små stykker og tilsættes sammen med fløden. Lad det simre i 5 minutter og smag til med salt, peber og chili. Tilsæt rejerne til sidst.

Sundhed

Suppen har en god base med løg, tomater og krydderier, men den høje mængde piskefløde gør den fed og relativt kalorietung. Rejer bidrager positivt med magert protein og omega-3. Fersknerne tilføjer sødme, men også sukker. En sundere version kunne bruge madlavningsfløde eller kokosmælk med lavere fedtprocent. Overordnet er retten rimelig balanceret, men kunne bruge flere grøntsager.

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg

  • 1 finthakket løg

  • 2 spsk karry

  • 1 l hønsebouillon (vand + 2 bouillonterninger)

  • 1 ds. hakkede tomater

  • 1 ds. ferskner

  • 2,5 dl piskefløde

  • 5 dl rejer

  • Salt, peber, chili

Allergener

Skaldyr (rejer), mælk (piskefløde), muligvis selleri (hønsebouillon – afhænger af mærke)

Historie

Karrysuppe med fersken og chili – en 90’er-klassiker med tropisk twist

Karrysuppe med fersken og chili er en ret, der for mange danskere vækker minder om 1990’ernes eksotiske køkkeneksperimenter. I denne periode blev det moderne at kombinere det krydrede med det søde, og retten blev et symbol på tidens nysgerrighed over for nye smagskombinationer.​

Den klassiske version består af en cremet karrysuppe, hvor ferskner tilføjer en sødme, der balancerer karryens varme. Chili giver et ekstra spark, og retten blev ofte serveret med rejer, hvilket tilføjede en umami-dybde og gjorde suppen til en festlig forret eller let hovedret.

I dag har retten fået en renæssance med moderne fortolkninger. Vegetariske versioner med kokosmælk, linser og sprøde kikærter er blevet populære, og retten tilpasses nu forskellige kostpræferencer og smagsløg. Karrysuppe med fersken og chili forbliver en elsket ret, der kombinerer nostalgi med nutidens kulinariske trends.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn