Billede af hokkaido græskarsuppe

Hokkaido græskarsuppe

Kan være klar om 30 min

Hokkaido græskar smager en del som kartofler og sweet potatoes og man kan lave en rigtig lækker suppe på ingen tid. Så vidt jeg husker gav jeg 20-25 kr for et hokkaido græskar, så det er ret billig aftensmad til 4 personer.

Skyl, hak og kog
Skyl græskaret og flæk det midt over - du behøver ikke engang skrælle det, bare du lige sørger for at overfladen er uden skrammer osv. Tag kernerne ud med en ske og smid dem væk. Hak resten af græskaret i grove stykker og hæld det i en gryde sammen med cirka 1 liter vand. Vandet skal bare lige dække græskaret.

Koges 20 min
Hæld en håndfuld frisk persille ned i gryden og kog suppen under låg i cirka 20 minutter indtil græskarstykkerne er møre.

Blend græskarsuppen
Så tager du en stavblender og blender suppen til den er helt fin og ensartet. Du kan selvfølgelig også bruge en almindelig blender, bare pas på at den varme suppe ikke plasker op på dig.

Krydr med salt og peber
Derefter er der bare at krydre suppen med salt og friskkværnet peber og så er der en lækker suppe klar til fire personer!

Tip: Har du en rest ris fra dagen før, så varm det i mikrobølgeovnen eller lun det i en gryde over svag varme og server det som tilbehør til suppen. Husk at hælde en lille smule vand i gryden så risene ikke brænder på.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til hokkaido græskarsuppe


1 Hokkaido græskar
1 l vand
1 håndfuld persille

Salt og friskkværnet peber

Evt. baguette eller andet brød