Billede af hjemmelavede pandekager

Hjemmelavede pandekager med is, syltetøj og flormelis

Kan være klar om 40 min

Hæld melet i en stor skål og tilsæt mælken lidt efter lidt mens du pisker rundt og samler dejen. Hæld æg og salt ved. Varm en pande op og smelt smørret (det skal bare smeltes - ikke brunes) inden du hælder det ned til pandekagedejen. Pisk det hele godt sammen.

Læg en lille klat smør på den varme pande og hæld lidt pandekagedej på, hvorefter du vipper panden lidt rundt så dejen fordeler sig i et tyndt sammenhængende lag. Bag pandekagen på fuld skrue i et par minutter til den er fast og vend den forsigtigt med en spartel eller flip den rundt i luften (det er sjovest!) inden du bager den på den anden side. Der bliver ca. 10 pandekager af dejen.

Rul pandekagerne sammen om is, jordbærsyltetøj og flormelis eller alm. sukker og servér.

Tip: I stedet for is og syltetøj, så prøv også at smøre æblemos på den færdige pandekage og drys med kanel og sukker. Eller smør nutella på og læg banan i skiver oven på inden du ruller pandekagen sammen. Det er superlækkert og især børn er vilde med nutella-udgaven.

Du kan i øvrigt købe det lækre Royal Copenhagen serveringsfad lige her.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til hjemmelavede pandekager


2 dl hvedemel (ca. 150 g)
4 dl mælk
3 æg
1/2 tsk salt
50 g margarine