>

>

Havregrød med kanelsukker og smør

5 minutter

5 minutter

|

|

1 personer

1 personer

Dansk opskrift
Dansk opskrift

Havregrød med kanelsukker og smør

Havregrød med kanelsukker og smør

"Old school havregrød præcis som mor lavede den"

"Old school havregrød præcis som mor lavede den"

Opskrift af Lars Holmgaard

Supernem

Billede af havregrød med smør og kanel
Billede af havregrød med smør og kanel

Energifordeling

Energifordeling

13% protein

|

23% fedt

|

64% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

170 kcal

170 kcal

Loading...

5 minutter

|

1 personer

Dansk opskrift

Havregrød med kanelsukker og smør

Old school havregrød præcis som mor lavede den

Old school havregrød præcis som mor lavede den

Af Lars Holmgaard

Billede af havregrød med smør og kanel
Billede af havregrød med smør og kanel

Pris per person

2 kr

0 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

13% protein

23% fedt

64% kulhydrat

170 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Havregrød? Jeps, det kræver en opskrift, selvom den er utroligt simpel. Jeg kendte den ihvertfald ikke da jeg selv blev far, så her er den til alle jer nybagte forældre.

Hæld havregryn, mælk og vand i en gryde og varm op mens du rører i det. Det skal lige op at koge en smule. Så skruer du ned for blusset og rører rundt til havregrøden bliver så tyk som du gerne vil have den. Jo længere tid havregrøden koger, jo tykkere bliver den.

Når grøden er tilpas tyk, rører du en smule salt i og tager gryden af blusset.

Drys havregrøden med lidt sukker og kanel og læg en smørklat i midten. Vupti, havregrød på 5 minutter!

Tip: Hvis man venter med at putte mælk i, til havregrøden er færdigkogt, så afkøles grøden hurtigere. En stor fordel, hvis man har et meget morgensultent barn, der ikke kan vente med at få noget at spise.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl mælk

  • 1 dl vand

  • En lille smule salt

Eventuelt:

  • Sukker

  • Kanel

  • Smørklat

Allergener

Gluten (havre – afhænger af type, medmindre det er certificeret glutenfri), mælk (mælk og smør, hvis anvendt)

Historie

Havregrød er en af de mest tidløse og alsidige morgenmadsretter, der har været en fast bestanddel i mange kulturer gennem århundreder. Dens enkelhed og næringsværdi har gjort den til en favorit blandt både børn og voksne.​

Oprindelse og historisk betydning

Havregrødens historie kan spores tilbage til det gamle Skotland og Nordeuropa, hvor havre var en af de få kornsorter, der trivedes i det barske klima. I disse regioner blev havregrød en dagligdags ret, ofte tilberedt med vand og en smule salt. I Danmark har havregrød været en del af kostplanen siden 1800-tallet, især blandt landbefolkningen, hvor den blev betragtet som en billig og mættende ret.​

Moderne variationer og tilpasninger

I dag er havregrød blevet genopdaget som en sund og fleksibel morgenmad. Moderne opskrifter inkluderer ofte mælk eller plantebaserede alternativer for en cremet konsistens. Toppings som friske bær, nødder, honning eller kanel tilføjer både smag og næring. Nogle variationer inkorporerer også ingredienser som chiafrø, proteinpulver eller yoghurt for at øge proteinindholdet.

Her præsenteres en klassisk opskrift på havregrød, der kombinerer tradition med moderne smag. Denne version tilberedes med både mælk og vand, og toppes med kanelsukker og en smørklat, hvilket giver en nostalgisk og velsmagende oplevelse.​

Havregrødens alsidighed og ernæringsmæssige fordele gør den til en ideel start på dagen, der kan tilpasses enhver smag og diæt.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn