>

>

Hakkebøffer med græske kartofler, feta og ovnbagte peberfrugter

45 minutter

45 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Hakkebøffer med græske kartofler, feta og ovnbagte peberfrugter

Hakkebøffer med græske kartofler, feta og ovnbagte peberfrugter

"Klassiske hakkebøffer med cremet feta, sødmefuld peberfrugt og sprøde kartofler – en rustik og tilfredsstillende ret med middelhavstoner"

"Klassiske hakkebøffer med cremet feta, sødmefuld peberfrugt og sprøde kartofler – en rustik og tilfredsstillende ret med middelhavstoner"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af hakkebøffer med græske kartofler
Billede af hakkebøffer med græske kartofler

Pris, CO2 og kød per person

Pris, CO2 og kød per person

24 kr

24 kr

|

3.200 g CO2e

3.200 g CO2e

|

125 g kød

125 g kød

Energifordeling

Energifordeling

25% protein

|

41% fedt

|

34% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

710 kcal

710 kcal

Loading...

45 minutter

|

4 personer

Hakkebøffer med græske kartofler, feta og ovnbagte peberfrugter

Klassiske hakkebøffer med cremet feta, sødmefuld peberfrugt og sprøde kartofler – en rustik og tilfredsstillende ret med middelhavstoner

Klassiske hakkebøffer med cremet feta, sødmefuld peberfrugt og sprøde kartofler – en rustik og tilfredsstillende ret med middelhavstoner

Af Lars Holmgaard

Billede af hakkebøffer med græske kartofler
Billede af hakkebøffer med græske kartofler

Per person:

24 kr

3.200 g CO2e

125 g kød

Energifordeling

25% protein

41% fedt

34% kulhydrat

710 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Åh, hvor er det fantastisk at kunne gøre ganske almindelige hakkebøffer til et lille festmåltid for meget små midler. Det koster næsten ingen at lave denne ret og den smager virkelig godt. Hvilket minder mig om at jeg savner at sidde en varm sommeraften i et land langt nede sydpå og spise lækker mad efter at have haft nogle gode oplevelser med min familie i løbet af dagen... med denne opskrift kan du altid skrue lidt op for radiatoren og lade som om du er på ferie!

Sådan laver du hakkebøffer med græske kartofler

Tænd ovnen på 225 grader mens du gør resten klar.

Skyl kartoflerne - du behøver ikke skrælle dem, de bliver tværtimod ekstra lækre med skræl på og du sparer lige en arbejdsgang. Skær kartoflerne igennem på langs og læg dem i en skål, hvor du hælder olivenolien i og fordeler det godt sammen med det finthakkede hvidløg og salt.

Fordel kartoflerne på bagepapir på en bageplade og sæt det i den varme ovn. Tænd for varmluft funktionen, hvis din ovn har det. Sæt en timer på 20 minutter - så kan du klargøre resten imens.

Mens kartoflerne er i ovnen, trækker du den grønne stilk af peberfrugterne, skærer dem i tykke strimler (ikke stilken, peberfrugterne!) og fjerner frøene indvendigt. Hæld lidt olivenolie over dem.

Del oksefarsen over i 4-6 stykker og form bøfferne. Der skal ikke noget i bøfferne og du behøver ikke forme dem helt fast - bare lige saml dem, så de ikke falder fra hinanden når du steger dem. Hæld lidt olivenolie over dem og krydr med salt og friskkværnet peber.

Når uret bipper, så lægger du de røde peberfrugter oven i kartoflerne i ovnen og giver dem 15 minutter mere. Stadig med varmluft tændt.

Varm en pande godt op inden du lægger bøfferne på med den krydrede side nedad. Hæld lidt olie på den anden side og krydr med salt og peber inden du vender bøfferne efter 2-3 minutter og steger dem på den anden side. Tag dem af panden og læg dem på en tallerken med staniol over, så de lige får lov at stå og trække lidt inden serveringen.

Når tomaterne og de røde peberfrugter er færdige og møre, så tager du dem ud, lægger dem i et fad og drysser den smuldrede feta over sammen med frisk persille (husk at skylle det godt).

Krydr med salt og peber og så er der ellers serveret et festmåltid!

Tip: Jeg serverede en hjemmelavet bearnaisesauce da jeg skød billedet til opskriften her og det er superlækkert, men ikke bidende nødvendigt. Du kan selvfølgelig også købe en færdiglavet i supermarkedet - det skal du ikke høre noget for.

Sundhed

Mælk (feta)

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksefars

  • 1 kg kartofler

  • 2 fed hvidløg

  • 4 spsk olivenolie

  • 2 røde peberfrugter

  • 1/2 bøtte feta (ca. 200 gram)

  • Frisk persille - gerne bredbladet

  • Salt og friskkværnet peber

Allergener

Mælk (feta)

Historie

Hakkebøffer med græske kartofler er en moderne fortolkning af den klassiske danske ret, hvor de traditionelle elementer kombineres med middelhavsinspirerede smagsnuancer. Denne fusion af det danske og det græske køkken har vundet indpas i mange hjem og restauranter, hvor ønsket om at forene velkendte retter med nye smagsoplevelser er i fokus.​

Historisk baggrund

Hakkebøffen har længe været en fast bestanddel af det danske køkken, kendt for sin enkelhed og smag. Traditionelt serveres den med kartofler og brun sovs. I takt med globaliseringen og en stigende interesse for internationale køkkener er der opstået variationer, hvor danske retter tilføres elementer fra andre madkulturer. Inspirationen til at kombinere hakkebøffen med græske kartofler og tilbehør som feta og ovnbagte peberfrugter stammer fra det græske køkken, hvor friske grøntsager, olivenolie og krydderier som oregano og timian er centrale ingredienser.​

Moderne variationer

I dag findes der mange opskrifter, hvor hakkebøffen tilberedes med græske kartofler og tilbehør. Kartoflerne skæres ofte i både, vendes i olivenolie og krydres med hvidløg og urter, inden de bages i ovnen. Peberfrugter tilsættes under bagningen for at give sødme og farve. Bøfferne steges og serveres sammen med de ovnbagte grøntsager, drysset med smuldret feta og frisk persille, hvilket giver retten en frisk og aromatisk smag. Denne kombination af danske og græske elementer skaber en ret, der både er velkendt og nyskabende, og som appellerer til dem, der ønsker at udforske nye smagskombinationer uden at gå på kompromis med traditionen.​

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn