Billede af grillet laks

Grillet laks med salat nicoise

Kan være klar om 40 min

Tænd ovnen på 200°.

Kog kartoflerne og køl dem af i koldt vand.

Varm en grillpande op på højeste blus og pensl laksestykkerne med olivenolie. Grill fisken kortvarigt på alle sider, så den lige tager farve. Krydr med salt og peber og sæt laksen i den varme ovn i 7 min.

Salat Nicoise

Kog bønnerne i 3 minutter og køl dem derefter ned i i koldt vand. Kog ægget i 10 minutter og skyld det under den kolde hane.

Skær tomaterne og kartoflerne i kvarte og bland det sammen med bønnerne, groft skåret hjertesalat, skiveskåret æg og hakket løg.

Dressing
Hak hvidløg fint og bland det med saften fra citronen, rødvinseddike, olivenolie og salt og peber. Vendes i salaten.

Retten kan også laves med tunsteaks ved samme stegetid og bagetid i ovnen.


Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.

Ingredienser til grillet laks


2 stykker laks

Salat Nicoise
1 hjertesalat
1 håndfuld grønne bønner
5 cherrytomater
10 sorte oliven
5 nye kartofler
1 rødløg
1 æg

Dressing
2 fed hvidløg
1 citron
1 tsk balsamico rødvinseddike
2 spsk olivenolie
Salt og peber