Fedtfattig tunmousse med rejer og soltørrede tomater
Kan være klar om 10 minJeg har smagt knastør tunmousse, der kunne bruges som polyfilla og tætne mellemstore huller i en væg. Jeg har også smagt en tunmousse så fed at jeg kunne mærke mit kolesteroltal banke op i det røde felt ved første skefuld. Og det værste er at der ikke er nogen som helst grund til hverken at lave en tør eller fed tunmousse - det behøver ikke være enten eller. Denne opskrift er både saftig og god, den smager af noget og så er den oven i købet også sund. Lad os komme til opskriften - den er pærelet!
Du starter med at hakke de soltørrede tomater - eller skære dem i strimler som jeg gjorde - og så rører du ellers bare tun, rejer og soltørrede tomater sammen med ca. en dl skyr. Du kan også bruge fedtfattig fromage frais, hvis du hellere vil det, men skyr har den fordel at det har et højt indhold af protein.
Brug en saks og klip lidt dild af som pynt på tunmoussen - det smager skønt. Hemmeligheden bag en lækre smag er de soltørrede tomater, der giver en dyb, moden og sød smag til tunmoussen. Der er intet usundt i tunmoussen her, så du kan spise dig mæt i den uden dårlig samvittighed. God fornøjelse!
Synes du godt om, får du opskriften i en fin pdf som tak - uden reklamer. Lige til at printe ud.
Ingredienser til fedtfattig tunmousse
1 dåse tun i vand (185g)
50 g rejer
5 soltørrede tomater
1 dl Skyr 0,2% eller fedtfattig fromage frais
1 spsk friskhakket dild
Salt og friskkværnet peber