>

>

Chokoladekage med chokoladecreme og revet mørk chokolade

75 minutter

75 minutter

|

|

10 personer

10 personer

Fransk opskrift
Fransk opskrift

Chokoladekage med chokoladecreme og revet mørk chokolade

Chokoladekage med chokoladecreme og revet mørk chokolade

"Den ultimative drøm for chokoladeelskere med bagt bund, chokoladecreme oven på og fint kakaodrys og raspet mørk, chokolade"

"Den ultimative drøm for chokoladeelskere med bagt bund, chokoladecreme oven på og fint kakaodrys og raspet mørk, chokolade"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af chokoladekage med creme
Billede af chokoladekage med creme

Pris, CO2 og kød per person

Pris, CO2 og kød per person

10 kr

10 kr

|

1.200 g CO2e

1.200 g CO2e

|

0 g kød

0 g kød

Energifordeling

Energifordeling

7% protein

|

57% fedt

|

36% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

520 kcal

520 kcal

Loading...

75 minutter

|

10 personer

Fransk opskrift

Chokoladekage med chokoladecreme og revet mørk chokolade

Den ultimative drøm for chokoladeelskere med bagt bund, chokoladecreme oven på og fint kakaodrys og raspet mørk, chokolade

Den ultimative drøm for chokoladeelskere med bagt bund, chokoladecreme oven på og fint kakaodrys og raspet mørk, chokolade

Af Lars Holmgaard

Billede af chokoladekage med creme
Billede af chokoladekage med creme

Per person:

10 kr

1.200 g CO2e

0 g kød

Energifordeling

7% protein

57% fedt

36% kulhydrat

520 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Jeg har aldrig smagt noget lignende. Det bliver ikke bedre end dette! Denne chokoladekage er helt speciel fordi den består af to dele med hver sin konsistens, lavet af den samme chokoladecreme. Nederste del er bagt, mens øverste del er rå og lækker chokoladecreme med et fint drys af kakaopulver og raspet mørk chokolade. Kagen kan sagtens måle sig med de allerbedste kager fra bageren - og endda overgå dem. Prøv at bage den, den er nem og den smager fuldstændigt fantastisk!

Smelt chokoladen

Smelt chokolade og smør i en gryde for meget svag varme. Det passer omtrent med at det er smeltet når du har pisket æggeblommer og æggehviderne. Rør det sammen med en ske når både smør og chokolade er smeltet.

Tænd ovnen på 175 grader Pisk æggeblommer og sukker

Tag lidt mere end halvdelen af sukkeret (ca 175 g) og pisk det sammen med æggeblommerne til du har en æggesnaps, hvor sukkeret er helt opløst.

Pisk æggehvider og sukker

Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt derefter resten af sukkeret (ca. 125 g) lidt efter lidt.

Vend chokoladen i æggeblommerne

Vend den smeltede chokoladeblanding sammen med æggeblommerne.

Vend det hele i æggehviderne

Vend derefter det hele i de piskede æggehvider ganske forsigtigt uden at slå luften ud af hviderne.

Bag kagen i ovnen

Så hælder du 2/3 af chokoladekagen i en springform og bager den i ovnen ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Resten af cremen sætter du i køleskabet så længe. Vent med at åbne ovnen til tiden er gået. Overfladen på kagen vil sprække og det er helt okay. Det er også helt normalt at chokoladekagen falder sammen når du tager den ud af ovnen, men det gør intet - så er der bare bedre plads til chokoladecremen.

Pynt med kakao og revet chokolade

Når chokoladekagen er færdigbagt, stiller du den til afkøling og når den er kølet helt ned hælder du resten af chokoladecremen oven på chokoladekagen og sigter kakao gennem en si. Riv en smule mørk chokolade på et rivejern som pynt - det giver lige det sidste med en lidt sprød chokoladekrymmel oven på. Kagen bliver bedst af lige at stå i køleskabet et par timer så den bliver mere fast.

Rigtig god fornøjelse med den lækreste chokoladekage jeg nogensinde har smagt.

PS: Hvis du napper hele kagen selv, så skal du sjippe uafbrudt i 18 timer for at forbrænde kalorierne... men, den er sgu det hele værd!

Sundhed

Denne chokoladekage er klassisk rig og tung – høj på sukker, fedt og kalorier, men også lavet uden mel, hvilket gør den glutenfri (forudsat at chokoladen ikke indeholder spor af gluten). Den indeholder ikke mange næringsstoffer, men som dessert til særlige lejligheder er den helt fin – bare i moderate mængder. Ikke egnet som hverdagskage ud fra de officielle kostråd, men et lækkert festindslag.

Ingredienser

  • 250 g mørk chokolade af god kvalitet

  • 250 g smør

  • 12 pasteuriserede æggeblommer (en pakke)

  • 9 pasteuriserede æggehvider (en pakke)

  • 300 g sukker

Oven på kagen

  • 1 spsk kakao

  • 20 g mørk chokolade

Allergener

Æg (æggeblommer og -hvider)
Mælk (smør og mørk chokolade – de fleste mørke chokolader indeholder spor af mælk)

Historie

Chokoladekage med chokoladecreme er en tidløs klassiker, der har sin oprindelse i det europæiske konditorhåndværk fra det 19. århundrede. Især i Østrig og Tyskland blev lagkager med chokoladecreme populære, hvor de blev serveret ved festlige lejligheder og på fine konditorier.​

I Danmark blev chokoladekagen med chokoladecreme for alvor udbredt i midten af det 20. århundrede. Med tilgængeligheden af ingredienser som kakao, smør og sukker efter krigstiden begyndte danske husmødre at eksperimentere med rige og svampede chokoladekager, ofte pyntet med en luftig smørcreme. Disse kager blev hurtigt populære til fødselsdage, konfirmationer og andre festlige sammenkomster.​

I dag findes der utallige variationer af chokoladekage med chokoladecreme, fra den klassiske lagkage med smørcreme til moderne versioner med ganache eller flødeskum. Kagen forbliver en favorit blandt både børn og voksne og symboliserer hygge og tradition i det danske køkken.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn