>

>

Bananpandekager uden sukker og mel

15 minutter

15 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Bananpandekager uden sukker og mel

Bananpandekager uden sukker og mel

"Ingen mel? Ingen sukker? Nej. Og jeg siger dig, de smager godt!"

"Ingen mel? Ingen sukker? Nej. Og jeg siger dig, de smager godt!"

Opskrift af Lars Holmgaard

Billede af bananpandekager
Billede af bananpandekager

Pris og CO2 belastning per person

Pris og CO2 belastning per person

5 kr

5 kr

|

|

300 g CO2e

300 g CO2e

Energifordeling

Energifordeling

13% protein

|

25% fedt

|

62% kulhydrat

Næringsindhold

Næringsindhold

260 kcal

260 kcal

Loading...

15 minutter

|

4 personer

Bananpandekager uden sukker og mel

Ingen mel? Ingen sukker? Nej. Og jeg siger dig, de smager godt!

Ingen mel? Ingen sukker? Nej. Og jeg siger dig, de smager godt!

Af Lars Holmgaard

Billede af bananpandekager
Billede af bananpandekager

Pris per person

5 kr

300 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

13% protein

25% fedt

62% kulhydrat

260 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Du vil blive overrasket over, hvor godt de her pandekager smager og hvor meget de mætter. Faktisk så kan du sagtens nå at lave dem som en lækker morgenmad eller til brunch med familien. Det tager kun et øjeblik at drøne alle ingredienserne sammen og stege pandekagerne bagefter. Sådan gør du:

Knæk ægget ud i en skål og hæld havregryn, bananer og 1,5 dl mælk i. Du kan bruge en gaffel til at mose det hele sammen med, men jeg kan kun anbefale at bruge en god stavblender og så tager det ingen tid. Giv blandingen et drøn med stavblenderen mens du varmer en pande op.

Når blandingen er godt rørt sammen så tager du en god skefuld og hælder på den varme pande og steger hver pandekage i 1-2 minutter på hver side. Der kan godt ligge 2-3 stykker på en stor pande ad gangen og der bliver 7-8 pandekager i alt, så du skal nok blive mæt. Vi plejer kun at spise et par stykker hver, så de mætter altså en hel del.

Bananpandekagerne smager rigtig godt med lidt frugt til, fx. blåbær, jordbær eller lignende som giver en kontrast til den søde banansmag.

Tip til forældre: Pak et par bananpandekager i madpakken til dit skolebarn og giv en en lille bøtte med lidt syltetøj med. Det er en god overraskelse til frokost og eftersom pandekagerne er rige på protein så mætter de længe og indeholder ingen sukker andet end den naturlige fra bananerne.

Sundhed

Disse bananpandekager er et sundt valg til morgenmad eller mellemmåltid. De følger de officielle danske kostråd godt: fuldkorn fra havregryn, frugt fra bananer og evt. blåbær, samt en fedtfattig mælkevariant. Retten indeholder et moderat energiindhold, er fiberrig og uden tilsat sukker.

Ingredienser

  • 2 æg

  • 4 dl havregryn

  • 2 modne bananer

  • 1,5-2 dl mælk - gerne minimælk eller anden fedtfattig variant

  • Evt. blåbær eller anden frugt til pynt og som kontrast til pandekagernes lidt søde banansmag.

  • En smule olie til stegning

Allergener

Æg, gluten (havregryn kan indeholde spor), mælk.

Historie

Bananpandekager uden sukker og mel er en moderne fortolkning af en klassisk morgenmadsfavorit, der kombinerer enkelhed med sundhed. Denne version, som præsenteres på her, er ikke kun nem at tilberede, men også nærende og mættende.​

Historisk baggrund

Pandekager har en lang historie og findes i utallige variationer over hele verden. Traditionelt indeholder de hvedemel og sukker, men med stigende fokus på sundhed og kosttilpasninger er alternative opskrifter blevet populære. Bananpandekager uden mel og sukker er et resultat af denne udvikling, hvor naturlige ingredienser som bananer og havregryn erstatter de mere forarbejdede komponenter.

Moderne variationer

I dag eksperimenteres der med forskellige versioner af bananpandekager. Nogle tilføjer krydderier som kanel eller vanilje for ekstra smag, mens andre inkorporerer ingredienser som nødder eller bær for at øge næringsindholdet. Disse variationer gør det muligt at tilpasse pandekagerne til individuelle smagspræferencer og kostbehov.

Opskriften her kombinerer æg, havregryn, modne bananer og mælk for at skabe en dejlig pandekagedej. Pandekagerne steges let i olie og kan serveres med friske bær eller lidt syltetøj for en ekstra smagsoplevelse. De er ikke kun velegnede til morgenmad, men også som en sund snack i løbet af dagen.

Denne opskrift er et glimrende eksempel på, hvordan traditionelle retter kan tilpasses moderne ernæringsmæssige krav uden at gå på kompromis med smagen.

Sulten efter andre lande?

Sulten efter andre lande?

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn