>

>

Kylling i karry med æbler og kokosmælk

30 minutter

30 minutter

|

|

4 personer

4 personer

Kylling i karry med æbler og kokosmælk

Kylling i karry med æbler og kokosmælk

"Smager fantastisk, selvom retten er enormt nem og hurtig at lave. Især, hvis du har noget kogt kylling i køleskabet forvejen."

"Smager fantastisk, selvom retten er enormt nem og hurtig at lave. Især, hvis du har noget kogt kylling i køleskabet forvejen."

Opskrift af Lars Holmgaard

Børnevenlig

Billede af kylling i karry
Billede af kylling i karry

Loading...

30 minutter

|

4 personer

Kylling i karry med æbler og kokosmælk

Smager fantastisk, selvom retten er enormt nem og hurtig at lave. Især, hvis du har noget kogt kylling i køleskabet forvejen.

Billede af kylling i karry
Billede af kylling i karry

Pris per person

0 kr

0 g CO2e

CO2 belastning per person

Energifordeling

0% protein

0% fedt

0% kulhydrat

0 kcal

Næringsindhold per person

Opskrift

Kog kyllingen sammen med et hakket fed hvidløg og lidt salt i ca. 25 minutter.

Mens kyllingen koger hælder du 4 dl basmati-ris i en gryde og fylder op med 6 dl vand. Tænd for blusset og skru ned når det koger, tilsæt lidt salt. Lad risene koge indtil der næsten ikke er mere vand i bunden (check efter med en gaffel) og sluk for blusset så risene står og trækker i 5-10 minutter.

Når kylling og ris er sat over, hakkes snackpeber, æbler og løg fint til ca. ærtestørrelse.

Tag kyllingen op når den er færdigkogt og læg den på et skærebræt. Behold vandet fra gryden, det skal bruges til sovsen senere. Tag to gafler og træk kyllingestykkerne fra hinanden så det trevler. Svits grønsagerne kort i en gryde og drys karry over inden kyllingetrevlerne tilsættes. Hæld kokosmælken i retten sammen med 2-3 dl kogevand fra kyllingen. Du kan evt. jævne retten med Maizena, hvis du gerne vil have den lidt tykkere.

Sæt soya på bordet og server retten sammen med de kogte ris. Velbekomme! :-)

Ingredienser

Kylling i karry

  • 500 g kylling

  • 2 fed hvidløg

  • 1 snackpeber

  • 2 æbler

  • 1/2 løg

  • 3 spsk karry

  • 1 lille dåse kokosmælk

  • 2-3 dl kogevand fra kyllingen

  • Maizena jævning

  • Evt. soya

Ris

  • 4 dl ris

  • 6 dl vand

  • 1 tsk salt

Allergener

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk 2025 af Lars Holmgaard, Gerdsvej 3, 8800 Viborg, kontakt@erdusulten.dkLinkedIn

Portrætbillede af Lars Holmgaard

erdusulten.dk af Lars Holmgaard

Gerdsvej 3, 8800 Viborg

kontakt@erdusulten.dk

LinkedIn