Opskrift
Kog kyllingen sammen med et hakket fed hvidløg og lidt salt i ca. 25 minutter.
Mens kyllingen koger hælder du 4 dl basmati-ris i en gryde og fylder op med 6 dl vand. Tænd for blusset og skru ned når det koger, tilsæt lidt salt. Lad risene koge indtil der næsten ikke er mere vand i bunden (check efter med en gaffel) og sluk for blusset så risene står og trækker i 5-10 minutter.
Når kylling og ris er sat over, hakkes snackpeber, æbler og løg fint til ca. ærtestørrelse.
Tag kyllingen op når den er færdigkogt og læg den på et skærebræt. Behold vandet fra gryden, det skal bruges til sovsen senere. Tag to gafler og træk kyllingestykkerne fra hinanden så det trevler. Svits grønsagerne kort i en gryde og drys karry over inden kyllingetrevlerne tilsættes. Hæld kokosmælken i retten sammen med 2-3 dl kogevand fra kyllingen. Du kan evt. jævne retten med Maizena, hvis du gerne vil have den lidt tykkere.
Sæt soya på bordet og server retten sammen med de kogte ris. Velbekomme! :-)
Ingredienser
Kylling i karry
500 g kylling
2 fed hvidløg
1 snackpeber
2 æbler
1/2 løg
3 spsk karry
1 lille dåse kokosmælk
2-3 dl kogevand fra kyllingen
Maizena jævning
Evt. soya
Ris
4 dl ris
6 dl vand
1 tsk salt